Zlatan kom – men inte MFF:s allra störste

”Vi har gjort allt för att få hit honom”

FOTBOLL

MALMÖ. Zlatan Ibrahimovic kom.

Men inte den störste MFF-ikonen av dem alla – Bosse Larsson.

– Vi har gjort allt för att få hit honom, säger MFF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin.

Malmö FF höll ett storslaget firande av sina tjugo guld, och två stjärnor, efter matchen mot Häcken.

En representant för varje guld var på plats och den ena legendaren efter den andre paraderade på innerplan: Krister Kristensson, Staffan Tapper, Janne Möller, Daniel Andersson...

Därefter avslutades allt med att Zlatan Ibrahimovic, som aldrig vunnit SM-guld med MFF, under enormt jubel delade ut Lennart Johanssons pokal till lagkaptenen Markus Rosenberg.

Skickade bara en hälsning

Men den störste MFF-ikonen av dem alla – Bosse Larsson, som av inbitna MFF:are brukar framhållas som Sveriges bäste spelare genom tiderna – fanns inte på plats.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYR N
Foto: Andreas Hillergren /TT NYHETSBYRÅN
Bosse under invigningen av nya arenan 2009.

I stället fick MFF-fansen nöja sig med en kort, inspelad hälsning på telefon där den 73-årige Larsson gratulerade till guldet och de två stjärnorna och önskade alla en trevlig kväll. Dessutom representerades han av dottern Carina på innerplan.

– Vi har gjort allt för att få hit honom. Men vill man inte så vill man inte. Det respekterar vi. Vi är jätteglada att vi fick en hälsning från honom och att hans dotter Carina kom hit och representerade honom, säger Patrik Jandelin, evenemangsansvarig i MFF.

”Lättare få hit Zlatan”

Larsson, som spelade i MFF 1957–66 och 1969–79, har efter karriären blivit allt mer skygg och ställer i princip aldrig upp i offentliga sammanhang. Han var dock på plats på invigningen av Swedbank Stadion 2008 då han slog en symbolisk avspark till Daniel Andersson.

Ni fick hit Zlatan men inte Bosse?

– Det är bevisligen lättare att få hit Zlatan än Bosse, säger Jandelin med ett skratt.

Jandelin avslöjar att ceremonin planerats under lång tid.

Planerades innan guldet var klart

– Vi började jobba med detta inofficiellt en månad innan guldet var säkrat. Då hade vi olika scenarion. De som var här i dag blev inbjudna innan vi säkrade guldet, men då till en avslutningsfest som vi skulle haft oavsett. Sen blev det en guldfest.

Zlatan, vars Manchester United mötte Chelsea i Premier League samtidigt på söndagseftermiddagen, flög till Malmö enkom för att vara med på firandet. Men hans svar dröjde.

– Jag fick reda på det i går, säger Jandelin.

Ibrahimovic, som fick ta selfies med MFF-legendarer som Krister Kristensson och Ingemar Erlandsson på innerplan mitt under firandet, lämnade arenan utan att prata med media.

Malmö FF:s guldsäsong – ledde allsvenskan från omgång 2 00:40