Hamréns drag som fick hustrun på fall

Publicerad 2024-04-24

Erik Hamrén köpte en flygbiljett och gifte sig tre år senare.

I Fördomspodden berättar Hamrén om den stora kärleken till frun Agneta.

– Jag gick in i butiken där hon satt, säger Hamrén.

Sveriges tidigare förbundskapten Erik Hamrén var fotbollstränare redan 1984 och passade på att åka till Gotland när han fick en veckas sommarsemester.

Den då 27-årige Hamrén kunde inte sluta tänka på tjejen som sålde flygbiljetten i butiken i Sundsvall, särskilt inte när han stötte på henne igen efter semestern på Gotland.

Köpte fem rosor

Hamrén beskriver sig själv som blyg på den tiden. Han frågade runt hur han skulle göra och ringde bland annat sin mamma.

Erik och Agneta Hamrén efter Sveriges förlust mot Italien i EM 2016.

– Jag berättade storyn och frågade ”kan jag göra så här för att få kontakt?”. ”Ja”, sa hon. ”Gör det”. Då fick jag lite självförtroende. Så jag åkte till blomsteraffären och köpte fem röda rosor, berättar Hamrén i Fördomspodden.

Han gick in med rosorna i butiken där tjejen satt.

– Jag sa att jag hade köpt en biljett där för en vecka sedan och ”det bästa med den biljetten var du, så du ska få de här rosorna. Ett krav är att jag får bjuda dig på lunch”. Och nu är vi fortfarande gifta. Den är jag lite stolt över, också att vi fortfarande är gifta, säger Hamrén.

Agneta och Erik Hamrén.

Har steriliserat sig

I Fördomspodden berättar den nu 66-årige Hamrén också om något annat han gjort för Agneta, som han gifte sig med 1987.

– Jag har steriliserat mig. Det var en kärleksförklaring till min hustru. Vi hade två fantastiska tjejer och skulle inte ha några mer barn. Varför skulle hon då proppa i sig en massa saker för att skydda sig? Då var det bättre att jag var och snoppade till lite, säger fotbollstränaren.

Hamrén är framför allt känd för att ha tränat svenska landslaget mellan 2009 och 2016. Han ledde Blågult i EM 2012 och 2016.

Följ ämnen i artikeln