Ikonens krav: ”Gå med på Zlatans önskemål”

Gary Neville: I slutändan är det upp till Mourinho

1 av 4 | Foto: Jason Cairnduff / X01095
I kväll möter Manchester United Rostov i Europa league.

avMartin Tolén

FOTBOLL

Rykten om LA Galaxy.

Då sätter förre Manchester United-kaptenen Gary Neville ner foten och kräver att klubben förlänger med Zlatan Ibrahimovic.

– United behöver personligheter som honom, säger Neville.

Foto: Alberto Saiz / TT / NTB Scanpix
Neville.

Zlatan Ibrahimovic, 35, har ett utgående kontrakt med Manchester United.

Och medan klubben velat förlänga har svensken varit mer avvaktande och, enligt uppgifter, krävt ett tvåårskontrakt.

– Inget är påskrivet. Klausulen är redan löst, men inget är klart än. Från min sida? Vi får vänta och se vad som händer..., sa Zlatan i samband med ligacupfinalsegern mot Southampton.

I stället är en flytt till Los Angeles Galaxy aktuell.

MLS-laget uppges ha gett Ibrahimovic ett kontrakt som skulle göra den bäst betalde MLS-spelaren genom tiderna och agenten Mino Raiola uppges vara på plats i USA för att förhandla.

– Vi har en plats i truppen. Och vi har dessutom resurserna, bekräftade AEG:s, som äger LA Galaxy, vd Dan Beckerman förra veckan.

Kravet: Förläng med Zlatan

Men ryktena får den förre Manchester United-kaptenen Gary Neville att sätta ner foten.

Han kräver att United ska gå med på Zlatans önskemål om ett nytt tvåårskontrakt.

– Ja, på grund av sin professionalism, hårda träning och engagemang till klubben. United behöver personligheter och karaktärer som honom efter det som hänt de senaste säsongerna. De flesta av Uniteds framgångar i år har kretsat kring Zlatan, säger Neville enligt Goal.

Enligt Neville, som tillhörde Manchester Uniteds seniortrupp mellan 1992 och 2011, finns det bara ett orosmoln: 35-årige Ibrahimovics vilja att spela match efter match.

– Det kommer att vara omöjligt för honom att spela varenda match framöver. Det måste komma en svacka någon gång. I slutändan tror jag det handlar om hur Mourinho vill hantera honom över en tvåårsperiod för Zlatan vill spela varenda match. Och jag är inte helt säker på att han kan göra det eftersom han blir äldre.

ARTIKELN HANDLAR OM