Kravet: Stäng av Ibra tre matcher

FOTBOLL

De fick inte ens gult kort.

Men nu riskerar både Zlatan Ibrahimovic och Tyrone Mings att straffas i efterhand.

”De måste stängas av tre matcher”skriver före detta domaren Graham Poll i Daily Mail.

Det hettade till rejält i mötet mellan Manchester United och Bournemouth.

Inte minst mellan Zlatan Ibrahimovic och Tyrone Mings.

Strax före paus fick svensken en (till synes oavsiktlig) stämpling i antiktet av Bournemouths mittback och kort efteråt svarade han genom att armbåga Mings i ansiktet.

Ett större tumult följde; både Ibrahimovic och Mings undvek kort men däremot visades Andrew Surman ut efter att ha fått sitt andra gula kort för protest.

”Är horribelt”

Matchen slutade sedan 1-1.

Men i efterhand är det duellen mellan Ibrahimovic och Mings som diskuteras.

– Det Mings gör är horribelt. Han förtjänade nog en smäll för det. Jag försvarar inte Zlatans armbåge men det där är vidrigt gjort av Mings, att trampa på någon som ligger ner. Klart att Zlatan söker hämnd då, säger Jamie Carragher i engelsk tv.

Mings själv slår ifrån sig kritiken.

– Det var absolut inte meningen att stämpla honom i huvudet. Jag är inte den typen av spelare. Jag spelar hårt, men schyst, säger han.

Det gör även Ibrahimovic.

– Jag hoppar upp (i nickduellen) och jag hoppar högt. Ibland skyddar jag mig själv i såna lägen och nu hoppade han in i min armbåge. Såna situationer uppstår ofta. Hoppas han inte fick ont, säger svensken efteråt.

Kan stängas av

Om huvuddomaren Kevin Friend – som alltså inte delade ut några varningar till Ibrahimovic och Mings – inte tar upp incidenterna i sin matchrapport så kan FA gå in i efterhand och straffa spelarna.

Många misstänker nu att det är exakt vad som kommer hända.

”Båda två lär stängas av i tre matcher”‚ skriver The Sun.

”Zlatan Ibrahimovic måste stängas av efter armbågen på Mings. Samtidigt bör Mings också stängas av för sin stämpling”, skriver före detta Premier League-domaren Graham Poll i Daily Mail.

”Är fegt gjort”

Även förre Manchester United-spelaren Gary Neville – nu expert i engelsk tv – är inne på att duon bör stängas av.

Samtidigt försvarar han till viss del Zlatans armbåge.

– Ibra ligger på marken och det där är fegt gjort av Mings, helt förfärligt. Armbågen från Zlatan är inte mycket bättre, men om någon trampar dig på huvudet så är det klart att du söker hämnd, säger Neville.

Samtidigt visar reprisbilder att det ser ur som att Ibrahimovic försökte stämpla Mings i ett tidigare skede av sekvensen som föranledde bråket.

– Zlatan borde haft två gula och ett rött i den första halvleken. Det är alltså sammanlagt fyra kort, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Foto: VIASAT
ARTIKELN HANDLAR OM