Uniteds krisplan: Möte med Zlatan

Foto: REUTERS
José Mourinho och Zlatan Ibrahimovic, Manchester United.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic framtid i Manchester United är osäker.

José Mourinho bokar nu ett möte med stjärnan för att lösa situationen.

– De vill få ett slut på det och vet att det finns tillräckligt mycket respekt mellan José och spelaren, säger en källa med insyn till The Sun.

Zlatan Ibrahimovic har tryckt in 20 mål under sin debutsäsong för Manchester United och José Mourinho gör nu allt för att få behålla spelaren.

En klausul finns i kontraktet och Mourinho är säker på att kontraktsituationen löser sig.

– Jag är helt säker på att Zlatan kommer att stanna. Han kom hit med intentionen att stanna i två år, och nu är alla överens om att det första året slår alla tidigare förväntningar, sa portugisen så sent som häromdagen.

”Inget är klart”

Svensken bekräftade i veckan att framtiden ännu inte är skriven.

– Inget är påskrivet. Klausulen är redan löst, men inget är klart än. Från min sida? Vi får vänta och se vad som händer, sa Zlatan Ibrahimovic till Manchester Evening News.

”De vill få ett slut på det”

Nu skriver brittiska The Sun att José Mourinho och klubbstyrelsen är desperata för att få Zlatan att aktivera sin klausul som innebär att spelaren stannar ett extra år i Manchester. Ett möte ska bokas in mellan parterna i veckan för att sätta pusselbitarna på plats.

– De vill få ett slut på det och vet att det finns tillräckligt mycket respekt mellan José och spelaren för att lägga korten på bordet, ska en källa med insyn ha sagt till The Sun.

Tidningen skriver att klubben ska vara oroliga över intresset från kinesiska Super League och amerikanska MLS som har visat intresse för 35-åringen.

– José är väldigt säker på att Zlatan kommer att stanna i ett år till, men intresset från utlandet oroar Uniteds ledning, säger källan.

ARTIKELN HANDLAR OM