”Zlatan ingen förebild – är för egoistisk”

avMartin Tolén

Viktor Claesson har lämnat Sverige för Ryssland.

Och nu riktar han kritik mot förre landslagskamraten Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan är ingen förebild – jag skulle inte vilja efterlikna honom, säger Claesson.

I januari blev det klart att Viktor Claesson, 25, lämnar Elfsborg och allsvenskan för ryska Krasnodar.

Och i en intervju med ryska Sport-Express riktar den 25-årige mittfältaren kritik mot förre landslagskamraten Zlatan Ibrahimovics sätt att vara.

– Det är en stor spelare, men jag ser inte Zlatan som någon förebild. Ja, det är en stor spelare, men jag skulle inte vilja ta efter honom på planen eller utanför. Zlatan är lite för egoistisk, jag gillar inte den typen av spelare. Jag har mitt egna sätt. Jag respekterar honom som person och hans bidrag till den svenska fotbollshistorien, men jag skulle inte vilja efterlikna honom, säger Claesson.

”Det är Zlatan, Zlatan, Zlatan”

35-årige Ibrahimovic slutade i Blågult efter EM i somras och Claesson säger i intervjun att han inte känner Zlatan och att han inte heller har läst Zlatans bok: ”Jag är Zlatan”.

– Jag har inte läst boken, men naturligtvis sett en del filmer och klipp. Och varje dag skrivs det mer och mer. I Sverige skrivs det böcker, mängder av tidningsartiklar, det görs filmer om Ibrahimovic och nu finns det till och med en parfym med hans namn. Överallt är det Zlatan, Zlatan, Zlatan, tycker Claesson.

Både Claessons Krasnodar och Ibrahimovics Manchester United är kvar i Europa Leagues slutspel där ryssarna ställs mot Fenerbahce medan United möter Saint-Étienne.