Guidetti missar VM-kvalet

Kiese Thelin ersätter när förbundskaptenen hyllar Robin Söder

FOTBOLL

John Guidetti tvingades lämna Celta Vigos ligamöte med Deportivo La Coruna redan efter tolv minuter.

På måndagens läkarundersöktes anfallaren i Stockholm inför lördagens VM-kvalmatch mot Vitryssland och tvingades därefter lämna återbud.

Ersätter gör Isaac Kiese Thelin.

”Allt är bra utom ett litet avbrott”, sa Janne Andersson på måndagens presskonferens. Detta sedan formstarke John Guidetti tvingats lämna återbud till lördagens VM-kvalmatch mot Vitryssland.

– Han har tyvärr en skada på inre sidoledbandet, en liten skada. Absolut inget allvarligt men tillräckligt för att han inte ska vara spelbar den här samlingen. Han blir säkert borta ett par veckor, normalt sätt tar det den tiden. Synd för John som varit i bra form och tråkigt för oss men inget vi kan göra något åt, säger Janne Andersson.

”Armenteros har gjort det bra”

Ersätter gör Isaac Kiese Thelin som just nu är utlånad till belgiska Anderlecht. Den långe anfallaren valdes före bland annat Samuel Armenteros som gör succé i holländska Heracles.

– Armenteros har gjort det jättebra och Robin Söder är en annan forward som gjort det bra. Det fanns några att välja på men Isaac var med i senaste landskampen vi spelade mot Ungern och gjorde mål. Så vi kände att han låg närmast till den här gången.

Söder har imponerat

Robin Söder har knappast nämnts så intensivt i landslagsdiskussionen men har uppenbarligen imponerat på Janne Andersson under sina matcher för danska Esbjerg.

– Nio mål på de tolv senaste matcherna är bra. Vi har ju koll på de spelarna. Jag menar bara att det finns flera alternativ på forwards, säger Janne Andersson.

Med Guidetti borta återstår samtidigt en svår anfallssituation för landslaget. Stekhete Marcus Berg, som gör sin karriärs målmässigt bästa säsong, får anses given i anfallet men bland alternativen är det ont om utropstecken. Ola Toivonen har inte startat en match i den franska ligan sedan den 21 december och Christoffer Nyman är oprövad i landslagssammanhang men kommer samtidigt från en säsong i tyska andraligan där han gjort mål i två raka matcher och totalt noterats för åtta mål på 22 matcher i Eintracht Braunschweig.

Nu konkurrerar de med sent inkallade Kiese Thelin om en startplats.