Allsvenskan i fotboll

Rydström: ”AIK ska tro att de vet vad de ska göra”

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

UPPSALA. Henrik Rydström och Kalmar FF fick med sig en poäng från Uppsala.

Efter slutsignalen skojade han om att de försökte lura AIK inför sista omgången på söndag.

– Vi tappade boll lite i första halvlek medvetet för att AIK ska tro att de vet vad de ska göra, säger Rydström och ler.

Kalmar FF gjorde det jobbigt för Sirius i första halvlek – men det var hemmalaget som öppnade målskyttet. Ian Sirelius gav Sirius ledningen i början av andra halvlek. Kalmar FF lyckades kvittera genom Hiago och fick med sig en poäng.

Efter matchen blev det fokus på söndagens match mot AIK, som ska försöka vinna SM-guldet i Kalmar. KFF-tränaren Henrik Rydström skämtade guldfavoriten.

– Rikard Norling (tränare) och Björn Wesström (sportchef) var här och kikade, tror jag. Jag sa i C More-intervjun att vi tappade boll lite i första halvlek medvetet för att AIK ska tro att de vet vad de ska göra. Sen har vi ett annat sätt att attackera, säger Rydström och ler.

Björn Wesström och Rikard Norling spionerade på plats.

”Se vad vi kan utnyttja hos dem”

Tränaren har bytt spelsystem några gånger under säsongen och är nöjd med hur spelarna har anpassat sig. Mot Hammarby låg Kalmar lågt och spelade defensivt med en fembackslinje, i dag var det ett mer offensivt Kalmar. Han tror att det kan ställa till det lite för AIK.

– Vi har gått från att vara enbart 4-4-2-aktiga med hög press, men nu kan vi hitta på lite olika saker. Vi ska titta noga på AIK och se vad vi kan utnyttja hos dem.

”Första halvtimmen är en mardröm”

Sirius-tränaren Thomas Lagerlöf var imponerad av Kalmar FF i första halvlek:

– Vi hade svårt att hänga med, jag är överraskad att de inte ligger högre upp. Vi kommer snett på det eftersom Kalmar är bra.  Första halvtimmen är en mardröm för oss. Den bästa spelaren i Sirius i första halvlek är väl 13:e man totalt efter elva röda spelare och domaren, säger Lagerlöf.

Det här var IK Sirius sista match på Studenternas IP. Arenan ska byggas om och rymma 10 000 åskådare när allsvenskan sparkar igång 2019. Oscar Pehrsson och Moses Ogbu gjorde sina sista hemmamatcher för klubben, båda lämnar efter säsongen.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Trenden tydlig – Norlings Norrköping har svårt att vinna

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Kalmar FF

AIK

Henrik Rydström