Räddas av fansen

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK:s fans revolterar nu mot ledningens påstådda beslut att sparka Rikard Norling.

Dagen efter att AIK-alliansen besökt laget på Karlberg går nu ett brev ut till klubbledningen – undertecknat av samtliga större fraktioner.

– Det är en skandal om inte styrelsen lyssnar på oss, säger Black Armys ordförande Valle Elivuori.

Foto: Nils Jakobsson
Rikard Norling.

Tränaren Rikard Norling har blivit en kultsymbol inom AIK:s supporterled. Nu märks det av på allvar. Efter att medieuppgifter under sommaren gjort gällande att AIK:s bolagsstyrelse redan bestämt sig för att sparka Norling efter säsongen har supportrarna arbetat i det tysta för att rädda kvar sin tränare.

Besökte Karlberg

Nu agerar de. I går besökte AIK-alliansen, som består av Black Army, Sol Invictus, Smokinglirarna och Ultras Nord, AIK:s träning på Karlberg. Supportern Daniel Perez Wenger läste upp ett brev för laget och Norling. De känslosamma raderna går att läsa här intill.

Syftet var att få spelarna och tränarna att känna att supportrarna alltid finns nära. Några timmar senare inleddes operation ”Rädda kvar Norling”.

AIK-alliansen är en massiv rörelse som har tusentals AIK-supportrar bakom sig. Alliansen ställer sig nu kollektivt bakom Rikard Norling. Varför ska de förklara i ett brev till klubbledningen i dag.

”För jävligt”

– Med allt detta vill vi visa att vi stödjer Norling och truppen oavsett tabelläge. Om inte Rikard förstår att han har AIK-alliansen bakom sig så får han det klart för sig under dagen när brevet går ut, säger Valle Elivuori.

Vad gör ni om ledningen kör över alliansen och sparkar Norling?

– Vi kan i alla fall försöka boka in ett möte för att säga att vi tycker det är för jävligt.

Sune Reinhold i AIK:s bolagsstyrelse:

– Jag vet att de ska skicka ut det här brevet. Supportrarna är jätteviktiga men en tränare måste tillsättas på helt professionella grunder. Det handlar om vad som är bäst för laget.

Fotnot: Varken AIK Fotboll AB:s sportchef Ola Andersson, vd Charlie Granfelt, styrelseordförande Per Bystedt eller Rikard Norling har gått att nå för en kommentar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM