”En stark del av oss och fansen”

avJonatan Fast

FOTBOLL

Norling och AIK vet vikten av att vara bäst i stan

Foto: AIK:s Rikard Norling har långt till guldet – men att bli bäst i stan är fortfarande realistiskt.

Guldet ser ut att hamna i antingen Småland eller Västergötland.

Därför bestämde sig Sportbladet för att ge alla 08-supportrar en ny chans till glädje.

Härmed lanseras ”Bäst i Stan-bucklan.”

– Det här förändrar ju allt, skrattar AIK-tränaren Rikard Norling.

Varken AIK, Hammarby eller Djurgården har en realistisk chans att vinna varken SM-guld eller Cupguld. Det hopp som finns kvar ställs i första hand till en Europaplats, och i andra hand till?...?den åtråvärda ”Bäst i Stan-bucklan”:

– Att vara bäst i Stockholm är något som är en stark del av oss och av fansen, fortsätter Rikard Norling.

”Något positivt”

Lanseringen av den nyinstiftade vandringspokalen sker samma dag som AIK och Hammarby möts i ett laddat derby på Råsunda. När gulden inte längre är inom räckhåll växer rivaliteten mellan Stockholms­lagen i snabb takt.

– Supportrarna är frustrerade på oss eftersom det inte har gått tillräckligt bra resultatmässigt. Det har de all rätt att vara. Och därför är det jätteviktigt med tre poäng mot Hammarby. Vi ska ge supportrarna något positivt att ta med hem, det var en tag sedan, säger AIK-tuffingen Nils-Eric Johansson innan han passar på att ge Djurgården en känga:

– Vi ska inte behöva hamna i Djurgårdens position, det är vi för bra för. Ska de ha en chans att passera oss måste de vinna alla matcher som är kvar. Och det blir nog lite svårt. Vi borde hänga av dem ganska snart.

”Betyder allt”

Målvakten Daniel Örlund var närmast en spelande AIK-supporter och uttalade sig också ofta som en sådan. När han lånades ut till norska Fredrikstad tog Bojan Djordjic Örlunds position som fansens språkrör i AIK-truppen.

– Att vara bäst i Stockholm betyder allt för fansen och även för oss. Nu är det upp till oss spelare att visa att vi är värda att spela i en sådan här förening, säger Bojan Djordjic.

”Vill ha upprättelse”

Men derbyt mot Hammarby i kväll spelas inte bara för supportrarnas skull. Det har även ett egenvärde för AIK:s spelare och ledare.

– Vi vill visa att vi inte är värda den hårda kritik som har riktats mot oss. Vi vill ha upprättelse, säger Djordjic.

ARTIKELN HANDLAR OM