Johan Wiland till FCK

FOTBOLL

Det blev inte Tottenham för Elfsborgs målvakt Johan Wiland.

Utan FCK Köpenhamn.

– Det känns härligt med en uppgörelse där alla parter är nöjda, säger Wiland i ett uttalande.

Johan Wiland spelar i FCK efter årsskiftet.

I går ryktades det om att John Wiland var på väg till England och Tottenham. Men i dag blev det klart att Elfsborgs-målvakten flyttar söderut.

Som så många andra svenskar hamnar han i FC Köpenhamn. Han spelar dock kvar i Elfsborg säsongen ut och ansluter inte till FC Köpenhamn förrän 1 januari 2009.

– Det är aldrig roligt att tappa en bra spelare, men den här lösningen känns bra. Förutom att vi får marknadsmässigt betalt, även behåller honom säsongen ut, säger sportchefen Stefan Andreasson i ett pressmeddelande.

Själv är Wiland mycket nöjd över affären.

– Det känns härligt med en uppgörelse där alla parter är nöjda. Jag ser fram emot att få avsluta i IF Elfsborg med så otroligt många roliga matcher som vi har på programmet under hösten för att sedan fortsätta utvecklas i FC Köpenhamn från och med årsskiftet, säger han i ett uttalande.

Enligt uppgifter i dansk media har FCK betalat åtta miljoner danska kronor för svensken, en summa som motsvarar drygt tio miljoner svenska kronor. Wilands kontrakt uppges också sträcka sig över fem år.