Oremoeffekten

FOTBOLL

GÄVLE. Hasse Berggren gjorde ett mål bredvid Johan Oremo i anfallet.

Sedan Oremo lämnade har det blivit tre till. I går avgjorde Berggren, 35, med två mål.

– Det är nog mest ­tillfälligheter att jag gör fler mål utan Oremo, säger matchhjälten.

Foto: Gefle slog halmstad med 4-0 i går.

Med Berggren och Oremo på topp skulle Gefle etablera sig som ett stabilt allsvenskt lag. Men fram till Johan Oremos sista match i Gefledressen, den 2 juli, hade Berggren bara lyckats gör ett enda mål. Och Gefle har tvingats att slåss för sin existens i botten.

Fick hoppa in

Mot sitt gamla lag Elfsborg den 9 juli gjorde Berggren sitt första mål efter Oremo lämnat och i går dundrade han in två till med mindre än fem minuters mellanrum – sina första mål på hemmaplan sedan han återvände till Gefle.

Berggren började på bänken eftersom Pelle Olsson valt att satsa på anfalls­duon Amadou Jawo och AIK-förvärvet Alexander Gerndt de sista två omgångarna.

– Vi får se hur Pelle Olsson tänker, men jag har känt mig i jävligt bra form efter EM-uppehållet. Jag har gjort tre mål sedan Oremo stack och slitit hårt, säger Hasse Berggren.

”Äntligen”

En som garanterat spelar från start i Gefle mot IFK Norrköping i nästa omgång är Amadou Jawo. Jawo var inblandad i samtliga fyra mål.

– Äntligen fick vi vinna. Det känns extra bra. Men så här efter matchen är jag trots allt lite besviken över att jag inte fick göra ett mål själv också, säger Jawo.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gefle IF