Asllanis nya pik mot Uefa: ”Hämtar er där”

Kosovare Asllani fortsätter att veva mot Uefa.

På Twitter skämtar hon om deras ekonomiska prioriteringar.

Vi bör samåka, Linköping och Rosengård, om vi ska hålla oss inom Uefas budget”, skriver landslagsstjärnan inför lagens kommande Champions League-matcher.

På fredagen lottades damernas sextondelsfinaler i Champions League.

Regerande svenska mästaren Linköping ställs mot ukrainska WFC Kharkiv, medan Rosengård möter ryska Ryazan-VDV.

Bortaresor på 160–170 mil (enkel) med flyg.

Då passar Kosovare Assllani, 29, på att skicka en känga till Uefa.

”Hånas om och om igen”

Linköpings- och landslagsstjärnan har tidigare tagit strid mot fotbollens styrande organ och har bland annat riktat kritik mot pengafördelningen mellan dam- och herrfotboll – och nu vevar hon på nytt.

I ett skämtsamt inlägg på Twitter skojar hon om de kommande bortaresorna.

Vi bör samåka, Linköping och Rosengård, om vi ska hålla oss inom Uefas budget. Vi hämtar upp er i Malmö sen släpper ni av oss och hämtar oss efter er match. Deal? Janni Arnth kör!”, skriver Asllani.

I december utvecklade hon sin kritik mot Fifa. Hon menade då att de inte gör tillräckligt mycket för att utveckla damfotbollen och höja dess popularitet.

– Damfotbollen hånas om och om igen, hela tiden. Man får bara nog. Det räcker att kolla på topp tre-listan över damfotbollens bästa spelare i världen i år, där väljer de en helt okänd U17-spelare som ingen någonsin har sett (Deyna Castellanos, Venezuela) till tredjeplatsen. Det är ett stort skämt, och det bevisar hur lite Fifa och Uefa bryr sig om damfotbollen. Det skulle aldrig någonsin hända att man röstar fram Ronaldo, Messi och en U17-spelare från Perus landslag på herrsidan, sa Asllani.

Första mötet i sextondelsfinalerna kommer att spelas den 12 och 13 september. Returmatcherna spelas den 26 och 27 september.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.