Kritiken efter tavlan: ”Det är ju urdassigt”

Blytungt för Elfsborg.

Målvakten Kevin Stuhr Ellegaard, 35, stod för en jättetabbe när Norrköping vann med 1–0 på söndagen.

– Vad göööör han? utbrast Patrik Westberg i C More.

Elfsborg är illa ute i allsvenskan.

Klubben ligger fjärde sist i tabellen och hade fyra raka förluster inför hemmamötet med IFK Norrköping.

Då kom nästa smäll.

Efter en chansfattig första halvlek small det direkt i andra – när Kevin Stuhr Ellegaard, 35, gjorde bort sig.

”Som ett självmål”

Målvakten fick ett taskigt hemspel från Ibrahim Dresevic, misslyckades med att få kontroll på den studsande bollen och skickade den rakt i gapet på Simon Skrabb.

Anfallaren rullade sedan kyligt in 1–0.

– Vad göööör Ellegaard? Det är ju nästan som ett självmål! I ett känsligt läge. Allt elände drabbar Elfsborg. Simon Skrabb är ju jättekylig, men vad gör Ellegaard? Vad är det frågan om? säger kommentatorn Patrik Westberg i C More.

– Otroligt svag insats, säger experten Erik Edman.

Westberg:

– Det är svagt, det är knackigt, det är risigt, det är ju urdassigt. M-e-n: Varför i hela världen slår Dresevic en boll som studsar när målvakten inte kan spela på studsande bollar? Det har vi ju lärt oss sedan barnsben. Det är ju ett litet försvar för Ellegaard, men jisses vilken bjudning.

”Inte särskilt stolta”

Erik Edman menar att Elfsborg har problem med självförtroendet.

– Det handlar om att göra varandra bra. Just i den typen av situationer där du får ett sånt dåligt tillbakaspel så sätter du din kompis i skiten. Det osar dåligt självförtroende i Elfsborg, just passningsspelet. Vi såg flera taffliga bolltapp även i första halvlek, säger han.

För Norrköpings del var segern viktig.

Laget ligger nu trea i allsvenskan och hakar på i guldstriden.

– Det var en match där vi presterade en fotboll som vi inte är speciellt stolta över. Vi kom inte i gång med något passningsspel, slarvade. Första halvlek var så där, vi gjorde ett slumpmål i början av andra halvlek, säger tränaren Jens Gustafsson.

– Känslomässigt är vi däremot glada över att studsa tillbaka och ta tre poäng. Men vi blev lite för rädda när vi hade ledningen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.