Dubbla smällar för topplaget – backen ut på bår

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Olof Unogård har fått en mardrömsstart på sitt uppdrag som huvudtränare i Linköping.

I dag tappade LFC poäng hemma mot bottenlaget Vittsjö i en match som slutade 1–1.

Dessutom tvingades backen Elin Landström ut på bår och hon har förts till sjukhus med ett befarat nyckelbensbrott.

De är regerande mästare Linköping tillsatte under sommaruppehållet Olof Unogård – som tog upp Hammarby till damallsvenskan 2016 – som ny huvudtränare efter att tidigare i våras sparkat Marcus Walridson.

I dag gjorde Unogård sin första match som ansvarig i klubben.

Det slutade med ett poängtapp, 1–1, mot bottenlaget Vittsjö, som dessutom tappat stjärnan Linda Sällström till Paris.

Ska ha in två forwards

Kosovare Asllani blev poängräddare när hon kvitterade till 1–1 redan efter 20 minuter med ett kanonskott utanför straffområdet. Dessförinnan hade Michelle De Jonghs gett gästerna ledningen i den 15:e minuten.

– Vi är lite besvikna över att det inte blev tre poäng. Vi får inte till avsluten för att vinna matchen. Vi hade behövt en trea för att haka på de andra lagen. Men är det något damallsvenskan visat i år så kan alla slå alla. Skeppet har inte seglat iväg, men vi behöver äta ikapp poäng nu, säger Unogård till Sportbladet.

LFC som tappat niomålsskytten Natasha Dowie, Marija Banusic (två mål) och Nicoline Sörensen under sommaren, hade svårt att skapa chanser mot skåningarna.

– Vi jobbar på att få in två forwards till. Fönstret stänger om en vecka. Lina Hurtig, som inte spelat alls på vårsäsongen, kom in och fick 20 minuter. Vi tänker att om vi succesivt får igång henne är det som ett nyförvärv.

Förd till sjukhus

I tabellen tappar nu de regerande mästarna mark och står nu på 19 inspelade poäng i tabellen.

Förlusten blev även kostsam på annat plan.

Redan efter 25 minuter sprang Clara Markstedt och Elin Landström ihop med varandra. Linköpingsbacken landade illa och bars ut på bår. Ersatte gjorde Maja Kildemoes.

– Vill det sig riktit illa handlar det om ett nyckelbensbrott. Hon landade riktigt hårt på axeln. Vår lagläkare är med henne på sjukhuset och vi lär få besked under kvällen. Det var inte direkt vad vi behövde, konstaterar Unogård.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM