”Som mamma blir jag väldigt ledsen”

Neymar stöttas efter hårda kritiken

avAndreas Käck

Neymar har fått utstå stenhård kritik för sina slängningar i VM.

Nu tas han i försvar – av sin mamma.

”Som mamma blir jag väldigt ledsen när någon pratar om mitt barn, speciellt när de inte känner honom”, skriver hon på Instagram.

Neymar kom till VM som en hyllad världsstjärna och åkte därifrån som en utskälld filmare.

Eller, riktig så svart och vitt kanske det inte var, men klart är att den 26-årige brassens agerande väckte starka reaktioner i hela fotbollsvärlden.

I går släpptes en ny reklamfilm där Neymar svarade på kritiken.

– Ni kanske tror att jag överdriver. Och ibland gör jag det. Men sanningen är att jag lider på planen. Jag tog lång tid på mig att acceptera kritiken. Jag tog lång tid på mig att se mig själv i spegeln och bli en ny man. Jag föll, men bara de som faller kan resa sig igen. Ni kan fortsätta att kasta sten – eller så kan ni lägga undan stenarna och hjälpa mig att stå. När jag står, så står hela Brasilien med mig, sa han i filmen.

Reklamfilmen togs emot med blandade reaktioner. Tyska tidningen Der Spiegel stämplade den som ”patetisk” och även i hemlandet Brasilien kritiserades den hårt på sina håll.

”Känner honom inte”

Foto: Instagram
Neymars mamma

Nu rider Neymars mamma, Nadine, ut till försvar för sin son.

”Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Ens drömmar och önskningar går inte alltid i uppfyllelse. Men gud har lärt oss att aldrig sluta drömma, att aldrig låta oss sänkas, att aldrig sluta tro på oss själva. Jag som mamma – och här tror jag att majoriteten av föräldrar där ute håller med mig – blir väldigt ledsen när någon pratar om mina barn, speciellt när de inte känner dem. Folk känner bara till namnet Neymar Jr, men få känner personen”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

”Låt dig inte påverkas”

Hon fortsätter:

”Han är min son… Alla män kan falla, men alla kan också resa sig upp med guds hjälp. Neymar, jag är din största beundrare och med all respekt för vad andra tycker – låt dig inte påverkas av deras ord. Du ska veta att de personerna är betydelselösa jämfört med alla i din närhet. Jag älskar dig och kommer alltid finnas där för dig, min son. Min krigare!”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Neymar