Peter Ijeh MFF:s hjälte - igen

Publicerad:
Uppdaterad:

Målskytten: Jag litar på min styrka

Allsvenskan har handlat om Göteborg, om Stockholm...

...som i år har blivit Skåne.

Peter Ijeh fortsätter att frälsa Malmö.

- Jag hoppas att det här budskapet ska ta mig ända till VM, säger anfallaren.

hetast i allsvenskan Peter Ijeh är glödhet - i går gjorde han sitt åttonde mål och fixade Malmös seger i den svåra bortamatchen mot AIK. Inget försvar lyckas stoppa honom.
Foto: LASSE ALLARD
hetast i allsvenskan Peter Ijeh är glödhet - i går gjorde han sitt åttonde mål och fixade Malmös seger i den svåra bortamatchen mot AIK. Inget försvar lyckas stoppa honom.

Fotbollens medelpunkt har flyttat söderut, till Landskrona, till Helsingborg, till Malmö.

Ni ser själva det här uppslaget - Skåne is on fire, hela landsänden brinner av fotbollsfeber.

Störste underhållaren?

Peter Ijeh.

17 994 tog plats på Råsunda i går, spände fast säkerhetsbältena, och fick en ny underbar show serverad, allt i överljudsfart, saltat med teknik, styrka, målmedvetenhet.

"Han är överallt just nu"

- Alla ser att vi har en anfallare med väldigt bra självförtroende. Största skillnaden som jag märkt sedan jag tog över är hans löpvilja... han är ju lite överallt just nu, berömmer Malmö-tränaren Tom Prahl.

I förra omgången sänkte den 25-årige nigerianen Helsingborg sju minuter före full tid - i går knockade han AIK i matchminut 70. Inlägget var Andreas Yngvesson, resten ett... rån.

- Jag kom högst där i straffområdet och stal bollen före AIK-försvaret. Nicken gick stolpe in, säger Ijeh.

Sedan tackar den djupt religiöse forwarden gud, precis som vanligt.

- Jag är inte nervös före matcherna, utan litar på min form, på min egen styrka, och vet att Gud alltid kommer att hjälpa mig.

Drömmer om att spel i VM

Nicken som gav tre nya poäng var det åttonde målet för året - ett facit som Ijeh fortfarande hoppas ska ta honom till VM i sommar. När Nigerias förbundskapten Adegboye Onigbinde i helgen presenterade sin 35-mannatrupp till träningslandskamperna mot Irland och Jamaica fanns Ijeh inte med.

- Fast jag vet att det finns lite tid kvar. Den 19 maj är sista datumet. Jag försöker att ringa till förbundet men jag kommer inte fram. Det enda jag kan hoppas på är att det finns folk hemifrån som ser mig spela.

Det finns det.

Journalisten Larry Musa Aka Gadhy som arbetar för en internetsida fanns i går på plats på Råsunda.

- Sedan Peter flyttade till Sverige har han försvunnit från tidningsspalterna. Han har potential för att ta sig till VM, men kanske saknar han den rätta snabbheten, och mognaden.

Ijeh litar på att hans fötter och huvud ska ta honom till Sydkorea/Japan. Den svenske landslagskaptenen Patrik Andersson kunde själv se Ijehs kvaliteter på nationalarenan i går.

- Jag hoppas att mitt budskap gick fram. Får jag chansen i VM kommer jag att vara redo.

Har gjort åtta mål

Anders Burström

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN