Mardröm för Chelsea

avStaffan Dickson

Det stod 0–0 i halvtid – men i början av andra halvlek rasade Chelsea ihop totalt.

Laget förlorade med 3–0 mot Bournemouth hemma på Stamford Bridge.

– Chelsea är fortfarande topp 4, men det är ju någonting som inte stämmer, säger Erik Niva i Viasats sändning.

Foto: Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN

Chelsea hade 0–0 med mersmak i paus efter att belgaren Eden Hazard gjort en fin första halvlek för hemmalaget.

Hemmalaget tvingades dock byta ut skadade mittbacken Anders Christensen efter en knapp halvtimme och i början av andra halvlek rasade allt.

Först satte anfallaren Callum Wilson ledningsmålet efter fint kombinationsspel av bortalaget. På sina sex senaste Premier League-matcher har Wilson gjort fyra mål och en assist.

Efter drygt 60 minuter gjorde mittfältaren Junior Stanislas 0–2 – och bara tre minuter senare satte den holländske mittbacken Nathan Aké 0–3 mot sina gamla lagkamrater.

Femte ligaförlusten

– Det har varit en märklig Chelsea-säsong. En säsong där någonting inte har stämt, där den här typen av djupdyk har kommit. 0–3 hemma mot Burnley efter 45 minuter i premiären, den där överkörningen nere i Rom (3–0 till Roma), Crystal Palace borta (2–1 till Palace), och så detta, där gamle Chelsespelaren Nathan Aké till slut skickligt styr in det totalt avgörande målet, säger Erik Niva i Viasats sändning.

Förlusten var Chelseas femte i ligan för säsongen, den tredje på Stamford Bridge.

– På ett sätt tycker jag att Conte har gjort det bra som i någon mån har samlat ihop säsongen. Chelsea är fortfarande topp 4, men det är ju någonting som inte stämmer, säger Erik Niva.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM