Fansen protesterade mot Henrik Larsson

avPatrik Brenning, Oskar Magnusson

FOTBOLL

”Henke”: 15–16-åringar som inte förstår fotboll

Henrik Larsson sågs som frälsaren som skulle leda Landskrona mot allsvenskan.

Efter att laget placerat sig på nedflyttningsplats efter elva matcher protesterade Landskrona-fansen mot sin namnkunnige tränare.

Då svarade laget med en viktig 3-2-seger mot Åtvidaberg.

– Det är 15–16-åringar som skriver sånt där och som inte förstår mycket fotboll, säger Larsson till Sportbladet.

Henrik Larsson är inne på sin andra säsong som Landskronas tränare och värvade inför säsongen bland annat Marcus Lantz från Helsingborg för att satsa mot allsvenskan. Men efter elva omgångar låg laget på nedflyttningsplats efter en fiaskoinledning av serien. Det fick fansen att reagera.

”Ska vara försiktigare”

Inför matchen mot Åtvidaberg protesterade de med banderoller mot ”Henke” Larsson.

– Det är 15–16-åringar som skriver sånt där och som inte förstår mycket fotboll. Vet man nånting om den här sporten vet man också att man ska vara lite försiktigare i sina uttalanden, eftersom allt inte är så enkelt, säger Larsson till Sportbladet.

– Men det är inget jag bryr mig om. Pressen utifrån finns alltid där, men det är en positiv stress som jag känner mig ganska hemma i.

”Otroligt skönt”

Efter protesterna slöt laget upp bakom sin tränare. Mathias Andersson avgjorde matchen med sitt 3-2-mål i den 88:e minuten och gav Larsson lite arbetsro. Tyngre för Åtvidaberg som gjorde ett självmål i matchen och missade chansen att gå upp på andra plats i tabellen.

Istället är det ex-allsvenska laget sexa samtidigt som Larssons Landskrona avancerar upp ovanför kvalstrecket.

– Det var otroligt skönt att äntligen få vinna på hemmaplan. Vi har inte haft det där lilla flytet i slutet av matcherna men det hade vi nu. 

ARTIKELN HANDLAR OM