”Vad tänkte Chelsea”

FOTBOLL

Wenger: Ett överpris för Torres och någon måste offras

Arsene Wenger är starkt kritisk till Chelseas värvning av Fernando Torres.

Arsenals manager säger att klubben betalade 15 procent för mycket för en spelare de inte behöver.

– Det centrala är vad Chelseas styrelse tänkte när de värvade Torres. Jag skulle vilja veta det, och Carlo Ancelotti (managern) kommer att få svara på den frågan inom den närmaste tiden, skriver Wenger i sin kolumn hos brittiska Eurosport.

Fernando Torres bytte Liverpool mot Chelsea på transferfönstrets sista dag för omkring 520 miljoner, det dyraste en Premier League-klubb någonsin har betalat för en spelare. För mycket anser Arsene Wenger som dömer ut affären.

”Måste offra en spelare”

– Torres ankomst kan kräva vissa justeringar i klubben. I dag har Chelsea tre av de bästa centrala anfallarna i världen och de kanske måste offra en av de spelarna, skriver Wenger i sin kolumn hos brittiska Eurosport.

–Det centrala är vad Chelseas styrelse tänkte när de värvade Torres. Jag skulle vilja veta det, och Carlo Ancelotti (managern) kommer att få svara på den frågan inom den närmaste tiden.

Wenger skriver att han inte förstår behovet av Torres och spekulerar i att Chelsea kanske är på väg att göra sig av med Dider Drogba eller Nicolas Anelka som en följd av affären.

Ett överpris

– Innebär transfern att de vill bli av med Drogba eller Anelka under nästa transferfönster? Jag vet verkligen inte, eftersom de spelarna fortfarande är konkurrenskraftiga och en viktig del av Chelseas trupp. 

Fransmannen fortsätter sin kolumn med att konstatera att Chelsea tvingades betala omkring 78 miljoner för mycket för Torres på grund av dålig tajming och rivaliteten mellan klubbarna.

– Torres var en sista minuten-affär och Chelsea fick betala för det. Vi kan uppskatta att Chelsea betalade en extra summa för Torres motsvarande omkring 15 procent. I det här fallet gjorde känslor och bristen på tid att priset blev uppblåst.

ARTIKELN HANDLAR OM