Han anklagas för sexbrott efter fest – hos Ronaldinho

Förre serie A-stjärnan Mancini misstänks ha utnyttjat redlöst berusad kvinna

Amantino Mancini och Ronaldinho.
Amantino Mancini och Ronaldinho.

De lärde känna varandra på en fest hemma hos Ronaldinho.

Sedan gick något snett.

Nu misstänks förre serie A-stjärnan Amantino Mancini för sexuellt utnyttjande.

På en fest ska Mancini flera gånger haft samlag med en redlöst berusad kvinna.

På kvällen den 8 december i fjol spelade Milan mot Ajax i Champions Leauge hemma. Några timmar senare uppges Ronaldinho och hans brasilianska vänner ha haft fest – som så ofta.

Med bland vännerna fanns landsmannen Amantino Mancini, tidigare stjärna i Roma och Inter och som även spelat en kort sejour också i Milan.

Han misstänks nu för upprepat sexuellt utnyttjande av en kvinna. Kvinnan är 30 år och även hon brasilianska och känd från tv- och nöjesvärlden.

Oerhört berusad

På en fest hemma hos Ronaldinho lärde Mancini och den 30-åriga kvinnan känna varandra.

Det är oklart om det är på samma fest som övergreppen begåtts eller om de två presenterats för varandra tidigare.

Kvinnan ska ha varit oerhört berusad.

Detta ska Mancini ha uttnyttjat. Han misstänks enligt förundersökningen enligt italienska medier för att ha genomfört flera samlag med den redlöst berusade kvinnan som inte kunde värja sig.

”Var med på att ha sex”

Morgonen efter fick kvinnan hjälp att söka läkarvård och undersöktes på mottagningen för sexuellt våld på Mangiagalli-sjukhuset i Milano. Läkarna ska, enligt förundersökningen, ha funnit spår av ”sexuellt våld” på kvinnan.

Mancini tillbakavisar anklagelserna och säger att kvinnan ”var med på att ha sex”.

Nu riskerar han åtal.

Ronaldinho misstänks inte för något brott. Dock var det hans många fester och uteliv som fick Milan-ledningen att tröttna och sälja honom i samband med Dubai-lägret i december.

Lagkamraten Zlatan Ibrahimovic, som är känd i Italien för sitt skötsamma leverne, var aldrig på några av brassens fester – men det var däremot många andra spelare, inte minst brasilianska.

Till sist fick Milan nog av livet som inte var förenligt med att förväntas prestera på högsta nivå i en klubb på toppnivå.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN