”Vår ägare kan betala hur mycket han vill”

FOTBOLL

Anzhis manager: Följer van Persie, Anelka och Neymar

Enligt italienska Corriere dello Sport vill ryska Anzhi Makhachkala köpa Zlatan Ibrahimovic.

Svensken är dock bara ett av många stjärnnamn klubben följer avslöjar spelande managern Roberto Carlos.

– Vi ska bygga klubben till Reals och Barças kaliber, säger brassen till Daily Mail.

Samuel Eto'o blev världens bäst betalde spelare när han skrev på för ryska Anzhi Makhachkala i somras. Anfallaren belönades med en årslön på motsvarande 180 miljoner kronor för att lämna Inter för den ryska ligan.

”Kan inte Real betala gör vi det”

Nu ska ryssarna fortsätta pengaregnet för att få Europas bästa fotbollsspelare. Enligt Corriere dello Sport är Zlatan Ibrahimovic ett av namnen på klubbens önskelista.

Spelande managern Roberto Carlos bekräftar nu för Daily Mail att Anzhi är på anfallsjakt. Ett annat namn de tittar på är Chelseas Nicolas Anelka.

– Anelka är inte den ende. Nene (brasiliansk yttermittfältare) från PSG och (Robin) van Persie från Arsenal är spelare vi följer. Och Neymar. Jag har talat med honom. Om Real, Barça eller Manchester United inte kan betala övergångssumman kommer vi att göra det. Suleyman Kerimov (klubbens stenrike ägare) kan erbjuda vad han vill, säger Carlos.

”Är allvarlig”

Klubbens målsättning är inte heller blygsam. Mer Kerimovs enorma tillgångar ska klubben bli en av världens bästa.

– Vi ska bygga klubben till Real och Barças kaliber. Vi har potential att få ett starkt lag. Vi är redan bäst i Ryssland och jag är allvarlig när jag säger det här, säger Carlos.