”Stoppade mig från att gå till Arsenal”

FOTBOLL

Reina: Kände mig förråd

Pepe Reina ville lämna Liverpool för rivalen Arsenal förra sommaren.

Men klubbens ägare stoppade 29-åringen trots ett bud på motsvarande drygt 205 miljoner kronor.

– Jag kände mig ledsen. De sade åt mig att jag var tvungen att stanna för att det var avgörande för försäljningen av klubben. Jag var helt enkelt ett förhandlingsobjekt i säljprocessen, skriver Reina i sin nya biografi enligt Daily Mail.

Pepe Reina hade precis vunnit VM med Spanien 2010 och återvände till ett Liverpool i kaos. Tränaren Rafa Benitez hade sparkats och ägarna Tom Hicks och George Gillett höll sig kvar vid makten.

”Jag kände mig sviken”

– Jag gick från eufori ena minuten till depression nästa när jag insåg att Liverpool inte var på väg någonstans, skriver Reina i sin nya biografi.

– När jag skrev på kontraktet i april 2010 hoppades jag att bättre tider var precis runt hörnet, en känsla som kom från löften om förbättringar från folk i klubben. Det tog inte lång tid innan jag kände att deras löften var tomma. Jag kände mig sviken. Våra ägarna låg i krig med varandra, klubbens skuld var på väg utom all kontroll och manager-bytet ändrade inte på känslan att vi inte var på väg någonstans.

Mitt i krisen kom Arsenal med ett jättebud på 29-åringen som bad om tillåtelse från Liverpool att få förhandla med rivalen. Klubben stoppade ändå spanjoren då en försäljning till Arsenal skulle ”skicka fel signaler till potentiella köpare”.

”En fenomenal summa”

– Arsenal visade sin vilja att värva mig genom att erbjuda 20 miljoner pund (drygt 205 miljoner kronor), en fenomenal summa för en målvakt. En del av mig kände att jag hade rätt att överväga min framtid även om jag gjorde det med ett tungt hjärta, skriver Reina.

– När Liverpool fick budet nobbade de det. Det var inte för att de sagt till mig att jag var för bra för att lämna. Anledningen jag fick var helt annorlunda – och det gjorde att jag kände mig ledsen. De sade åt mig att jag var tvungen att stanna för att det var avgörande för försäljningen av klubben. Jag var helt enkelt ett förhandlingsobjekt i säljprocessen.

ARTIKELN HANDLAR OM