Salas syster i tårar: ”Snälla, fortsätt leta”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Polisen har avbrutit sökandet efter Emiliano Sala.

Nu vädjar systern Romina Sala och flera fotbollsstjärnor:

– Snälla, fortsätt leta. Jag känner på mig att han lever, säger hon i ett känslosamt tal.

”Så länge det finns en möjlighet, en strimma av hopp, så ber vi er att inte sluta leta efter Emiliano”, skriver Leo Messi på Instagram.

Tre dygn har gått sedan flygplanet som skulle ta fotbollsspelaren Emiliano Sala från Nantes, Frankrike, till Cardiff, Wales, försvann från radarn i närheten Casquets-fyren i den Engelska kanalen.

Och i går kom beskedet att Guernsey-polisen väljer att avbryta sökandet.

– Det finns ingen som helst chans att hitta någon vid liv, sa Mike Tidd, sökledare för insatsgruppen i luften, till ITV News.

– Vi har analyserat all tillgänglig information och har valt att ta det svåra beslutet att avsluta sökarbetet. Chansen till överlevnad är i det här skedet minimal, fortsatte David Baker, chef över båtinsatsstyrkan, i ett uttalande via Guernsey-polisen.

1 av 2 | Foto: TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Tre dygn har gått sedan Emiliano Salas flygplan försvann över den Engelska kanalen.

”Känner på mig att han lever”

Men nu vädjar Emiliano Salas familj: Sluta inte att leta.

I går höll systern Romina Sala ett känslosamt tal i direktsänd tv där hon, i tårar, vädjade till polisen att ta upp sökandet efter hennes bror och piloten igen.

– Snälla, fortsätt leta. Ge inte upp sökandet efter min bror. Jag känner på mig att han lever, säger hon i talet enligt Fox News.

Salas syster fick sällskap på presskonferensen av en kusin och en vän till familjen under det känslosamma talet.

– I hjärtat vet jag att Emiliano är en krigare och att han fortfarande är vid liv. Emiliano och piloten befinner sig i kanalen. Snälla, sluta inte att leta, säger hon.

Premier League har även beslutat att ha en tyst minut inför varje Premier League-match nästa vecka, enligt Daily Mirror.

Messi: Sluta inte leta

Flera fotbollsstjärnor har uttryckt sitt stöd på sociala medier. De vill att man ska fortsätta leta efter Sala.

”Så länge det finns en möjlighet, en strimma av hopp, så ber vi er att inte sluta leta efter Emiliano”, skriver Leo Messi i en instastory.

”Vi vill inte ge upp, vi vill fortsätta hoppas. Därför önskar jag också att ni inte slutar leta. Mina tankar har från början varit hos Emiliano, hans familj och vänner”, skriver Sergio Agüero på Twitter.

Flygolyckorna som skakade Europa

Paniken i cockpit: Piloternas sista ord

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.