Olsson och Rehn blir kvar till 2011: ”Nöjda med dem”

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
SUCCÈDUON Stefan Rehn (snart) och Jonas Olsson (redan) är klara för IFK Göteborg till 2011.
FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg är på väg att förlänga avtalen med succétränarna Jonas Olsson, 39, och Stefan Rehn, 42, till och med 2011.

– Jag har skrivit på, säger Jonas Olsson.

Första säsongen för duon Olsson–Rehn och assisterande tränaren Teddy Olausson 2007 resulterade i IFK Göteborgs första SM-guld på elva år.

2008 vann IFK Göteborg Svenska Cupen och Supercupen.

– Vi är väldigt nöjda med resultaten Stefan och Jonas presterat tillsammans med spelarna, säger sportchefen Håkan Mild.

Klart om två veckor

Tränarduons nuvarande kontrakt går ut till hösten.

Nu erbjuds Rehn och Olsson kontrakt säsongen 2011 ut.

– Vi håller på och förhandlar. Vi inledde diskussionen för någon månad sedan och jag tror vi kan vara klara inom ett par veckor, säger Mild.

Halva tränarduon är redan i hamn.

– Jag har skrivit på, säger Jonas Olsson. Jag är överens med klubben. Stefan och jag har pratat med varandra och vi vill fortsätta tillsammans.

Nu ska Mild slutföra förhandlingarna med Stefan Rehn för att sedan även diskutera en kontraktsförlängning med assisterande tränaren Teddy Olausson.

”Tror på kontinuitet”

– Viktigast är att vi alla är överens om att vi ska fortsätta satsningen på de egna talangerna kryddat med enstaka riktigt bra spelare utifrån, säger Jonas Olsson.

Varför valde ni just den här kontraktslängden?

– Om jag är kvar hela kontraktstiden så har vi varit tränare i totalt fem år. Vi tror på att ha en kontinuitet, men sedan efter så lång tid tillsammans kan det vara läge att fundera om man vill ha en större förändring eller köra vidare, säger Jonas Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM