Opereras akut i dag

FOTBOLL

”Vi vill inte att han ska spela med smärta”

Foto: Foto: AP
Skadad I går togs Zlatan Ibrahimovic emot av ett enormt pressuppbåd och 50 000 fanatiska fans på Camp Nou. I dag väntar operation för den handskada han ådrog sig i sista matchen med Inter.

BARCELONA/GÖTEBORG. Stukningen var en fraktur – nu tvingas Zlatan Ibrahimovic till en operation som ska genomföras vid lunchtid redan i dag.

Svensken följer med Barcelona på träningsläger till USA på tisdag men missar troligen hela försäsongen.

– Vi vill inte att han ska börja spela med smärta, säger klubbens sportdirektör Txiki Begiristain.

Zlatan Ibrahimovic skadade vänster handled under Inters träningsmatch mot Chelsea i förra veckan och efter att ha undersökts av den italienska klubbens läkare konstaterades det att svensken ådragit sig en kraftig stukning.

Men när Barcelonas medicinska team genomförde den obligatoriska läkarundersökningen inför kontraktsskrivningen i går förmiddags upptäckte man en spricka i svenskens vänstra underarm.

Ingrepp i vänster hand

– Vi har noggrant undersökt skadan på vänsterhanden och upptäckt en fraktur på basen av metacarpus, som vi måste åtgärda så fort som möjligt för att Zlatan Ibrahimovic ska kunna spela, säger Barcelonas chefsläkare Ricardo Pruna till klubbens hemsida.

Med ”åtgärda” menar Ricardo Pruna ett ingrepp i Zlatan Ibrahimovic vänstra hand. Svensken kommer att opereras vid lunchtid i dag och blir troligen borta till slutet på augusti. Barcelona hoppas på att Ibra ska kunna göra comeback mot Manchester City i Joan Gamper Trophy, en årlig försäsongsmatch på Camp Nou som spelas den 19 augusti.

Följer med till USA

Zlatan Ibrahimovic kommer trots skadan att följa med Barcelona till USA i morgon, där laget bland annat ska träningsspela mot David Beckhams LA Galaxy och Fredrik Ljungbergs

Seattle Sounders.

– Han måste opereras, vilket kommer att ske vid lunch i morgon. Tanken är att han ska följa med laget till USA, kunna spela några minuter i Joan Gamper Trophy och vara helt återställd till omkring tiden för spanska supercupen. Vi vill inte att han ska börja spela med smärta, säger klubbens sportdirektör Txiki Begiristain till El Mundo Deportivo i natt.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga