Till Celtic – för 15 miljoner

Av: Michael Wagner, Jonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

Guldhjälten Hooiveld på plats i Glasgow: ’Kan bli en bra affär’

vann – och försvann? Jos Hooiveld kom från finska Åbo till AIK inför den gångna säsongen. Nu pekar allt på att det bara blev en säsong i klubben för den populäre mittbacken.
Foto: Foto: BILDBYRÅN
vann – och försvann? Jos Hooiveld kom från finska Åbo till AIK inför den gångna säsongen. Nu pekar allt på att det bara blev en säsong i klubben för den populäre mittbacken.

STOCKHOLM/GÖTEBORG. AIK:s guldlag håller på att köpas upp.

Iván Óbolo är redan borta.

Och Jos Hooiveld träffar Celtic i Glasgow.

En affär som enligt Sportbladets uppgifter är värd omkring 15 miljoner kronor för AIK.

– Det blir en bra affär för AIK, om den blir av, säger sportchefen Björn Wesström till Sportbladet.

Wesström förhandlar i Glasgow.

Mästarlaget AIK håller på att splittras inför Champions League-kvalet. I går försvann Ivàn Óbolo och Mikael Thorstensson – samtidigt avslöjade Sportbladet under kvällen att Jos Hooiveld, 26, befinner sig i Glasgow för att bekanta sig med storlaget Celtic.

– Det stämmer, Celtic vill verkligen ha honom. Och jag tycker att det vore ett bra steg för Jos att ta, säger holländarens agent Alex Kroes till Sportbladet.

Tuff ekonomi

Sedan tidigare står det klart att Markus Jonsson och Daniel Örlund lämnar mästarna från Solna.

Även Dulee Johnson har uttryckt önskan om att gå vidare i karriären. Blir affären mellan AIK och Celtic av innebär det många sköna miljoner för ekonomiskt hårt pressade AIK.

– Jag är i Glasgow och samtal pågår mellan klubbarna. Det blir en bra affär för AIK, om den blir av, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Sportbladet.

Skotska medieuppgifter gjorde i går kväll gällande att övergångssumman skulle landa på tolv miljoner kronor.

– Vi ligger på en helt annan nivå, säger Wesström.

Tränarfavorit

Enligt Sportbladets uppgifter handlar det i stället om en affär i dryga 15-miljonersklassen, något som Wesström inte vill kommentera.

Jos Hooiveld, som kom till AIK inför den gångna säsongen från finska Inter Åbo, värderas högt av såväl Celtics tränare Tony Mowbray som av AIK och har två år kvar på sitt kontrakt. Därför kan AIK, i finanskristider, begära förhållandevis mycket för sin tuffe mittback.

”Ett par dagar”

– Det kommer att bli klart inom ett par dagar hur det blir, när slutförhandlingarna inleds kommer jag att resa till Glasgow, säger Jos Hooivelds agent Alex Kroes.

Björn Wesström är tillbaka i Stockholm under morgondagen.

Fotnot: Sportbladet har förgäves sökt Jos Hooiveld för en kommentar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN