”Zlatan kommer att göra succé”

FOTBOLL

Henke Larsson tror på sin polare i Barça

Zlatan Ibrahimovic kommer att göra succé i Barcelona.

I alla fall om vi ska tro anfallskollegan i svenska landslaget, Henrik Larsson.

– Jag tror starkt på honom, han förtjänar allt detta och lite till, säger Larsson.

Zlatan och Henke.

Det är Barcelonabaserade dagstidningen La Vanguardia som i dag publicerar en lång intervju med Helsingborgs anfallsstjärna Henrik Larsson.

”Henke” – som själv gjorde succé i Barcelona 2004-06 – är övertygad om att Zlatan kommer att bli en ännu bättre spelare i sin nya omgivning.

– Saker måste fortfarande förbättras och i Barça, världens bästa lag, har du stora chanser att lyckas. Jag har inga som helst tvivel, säger Larsson enligt La Vanguardia.

”Bättre än jag”

– Zlatan är intelligent och kommer att göra succé i Barcelona. När jag såg honom första gången (mot Färöarna 2001) slog det mig att jag inte förväntade mig att man skulle kunna spela och röra sig som honom när man är 1,95 meter lång och väger 90 kilo. Jag har aldrig sett en spelare som är som honom, så lång och ändå rör sig som Xavi eller Messi, för att ta två exempel.

– Zlatan är väldigt bra och jag antar att han är bättre än vad jag är, men jag vill ändå hävda att när jag var som bäst fanns det få anfallare i Europa som var bättre än jag...

Bra relation

Enligt Henrik Larsson har han och Zlatan alltid kommit bra överens.

– Jag har aldrig haft ett enda problem med honom. Han är som han är och har en stark personlighet, men det är en bra kille. Han är passionerad och skulle kunna springa igenom en vägg för sina lagkamrater.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga