Barcelonas svenska Zlatan-välkomnande

FOTBOLL

”Välkommen Zlatan” står det på Barcelonas hemsida

Här är Barcelonas varma välkomnande: när Zlatan presenteras som lagets nya spelare pryder texten ”Välkommen Zlatan” superklubbens hemsida. Och kärleken är ömsesidig.

– Jag kommer vara världens lyckligaste man när jag skriver på, säger Zlatan.

Zlatan landade i Spanien på söndagen. Sin första intervju gjorde han med Barcelonas egna journalister. På klubbens hemsida finns såväl text som video med ”Ibra”.

– Det är svårt att beskriva mina känslor. Jag är väldigt, väldigt glad. Allting verkar vara klart, det enda som saknas är min signatur. Jag är verkligen nöjd och njuter av allt som händer, säger Zlatan.

”Inte alla kan komma till Barcelona”

Zlatan säger vidare att världens alla fotbollsspelare vill till Barcelona, men att alla inte får möjligheten.

– När jag förstod att Barcelona var intresserat av mig sade jag åt min manager (agent) att reda ut allt och han har verkligen gjort ett bra jobb. Vem skulle inte vilja spela för Barcelona? Jag tror alla skulle vilja spela för Europas och kanske världens bästa klubb, säger Zlatan.

”Ibra” tycker Barcelona skapar historia med sin fotboll

Zlatan poserar på flera bilder på Barças hemsida och ser väldigt glad ut på samtliga. Han säger i intervjun att han tycker att katalanerna skapar fotbollsshistoria med sin vackra fotboll.

– Jag kommer hit med alla de egenskaper som folk vet att jag besitter. Jag hoppas kunna göra lika bra i från mig som i Inter. De som känner mig som spelare vet vad jag kan bidra med. Men jag vill även lära mig av Barças spel, det finns mästare på alla positioner och jag vill lära mig det jag kan från alla.

Tre stora saker återstår

I dagsläget återstår tre stora saker för Zlatan Ibrahimovic. Läkarundersökningen, signaturen på kontraktet och mötet med fansen på Nou Camp.

– Jag kommer hit och är redo för allt, allt jag kan bidra med är jättebra. Jag ska göra mitt bästa för att ge alla något att njuta av.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga