”NI KLARAR DET INTE, KALMAR”

FOTBOLL

Få tror på mästarna i Champions League-kvalet

Kalmar döms ut totalt av de allsvenska spelarna inför Champions League-kvalet.

I en exklusiv enkät bland 40 allsvenska spelare tror bara tre att Kalmar klarar kvalet.

– De är väl desillusionerade efter senaste åren, säger Kalmars Henrik Rydström.

Den svenska statistiken från Champions League-kvalen under 2000-talet är allt annat än bra. Det senaste laget att kvala in är Helsingborg som tog sig vidare för nio år sedan då de slog ut Inter på straffar i den avgörande matchen. Det är inte konstigt att de allsvenska spelarna inte tror på Kalmar.

Strul i försvaret

– Det finns väl en viss substans i siffrorna. Det är svårt att ta sig in i gruppspelet. Sen måste man nästan ha det lilla flytet att inte få det värsta motståndet i kvalet. Som Rosenborg hade för något år sen när de fick Tammerfors i avgörande matchen, säger Rydström.

Rydström tycker själv att laget haft en del strul i försvaret den senaste tiden. Men säger samtidigt att det kan funka ändå, vilket visades vid 6–1-segern mot Djurgården i lördags.

– Vi får göra som i lördags, göra sex mål. Då klarar vi oss med en backlinje som inte är så jättesamspelt.

Vad vet du om Debreceni?

– Jag känner inte till några namn men har hört att de har två skickliga anfallare. Nanne har ju kikat på dem och berättat vad man bör veta. Det är ett lag som vunnit ligan fyra av fem senaste åren och då får man erfarenhet och rutin.

Chartrat plan

Kalmar har också lärt sig en del av tidigare Europacupspel. De har chartrat ett plan till och från Ungern för att resan ska bli så smidig som möjligt.

– Matcherna är inte så jobbiga egentligen, det är resorna som sliter.

Fotnot: Matcen sänds direkt på Eurosport 2, 20.00-22.00

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF