Hotet mot Göteborg

FOTBOLL

Bjärsmyr kan säljas Sigurdsson avstängd Svensson ur form

1 av 3 | Foto: Mattias Bjärsmyr tvingades bryta och Ragnar Sigurdsson blev avstängd mot Halmstad.

HALMSTAD. Mattias Bjärsmyr tvingades bryta på grund av skada och Ragnar Sigurdsson drog på sig sin tredje varning.

Nu är det mittbackskris i IFK Göteborg inför toppfajten mot AIK på måndag.

– Det är givetvis ett tungt avbräck om båda två är borta, säger lagkaptenen Adam Johansson.

Firma Bjärsmyr/Sigurdsson är allsvenskans kanske bästa mittlås. I går skötte de sig prickfritt bakåt mot Halmstad på Örjans Vall (0–0). Men en offensiv utflykt slutade med gult kort för

Sigurdsson. Islänningen dribblade på mittplan, som han brukar göra någon gång per match, tappade bollen och tvingades fälla en motståndare för att hindra en farlig kontring.

”I dag blev det fel”

– Vi har pratat med Ragnar om det där (att tjurrusa med bollen). Oftast brukar det gå bra men i dag blev det fel. Det är inget att säga om. Nu är han avstängd mot AIK men börjar sedan om på noll, säger IFK-tränaren Jonas Olsson.

Även Mattias Bjärsmyr riskerar att missa mötet med Solnalaget på Råsunda på måndag. Efter 72 minuter linkade han av planen med ett rejält bandage runt låret.

– Jag har bara kört två träningar efter U21-EM och det är inte optimalt fysiskt sett. Det känns lite i ljumsken och ner mot baksidan av låret. Men det ska inte vara några problem att kunna spela på måndag, säger Bjärsmyr.

Om inte skadan stoppar honom kan en omedelbar flytt till Panathinaikos göra det. Bjärsmyr är överens med grekerna om ett fyraårskontrakt och väntar bara på att klubbarna ska nå en ekonomisk uppgörelse.

Möblera om försvaret

IFK Göteborg måste alltså möblera om i försvaret till nästa omgång.

– Jag är inte speciellt orolig. Det finns bra killar vid sidan av. Hjalmar (Jonsson) kom ju in i dag och gjorde det bra. Och Kalle (Svensson) börjar komma igång, säger Bjärsmyr.

Förre AIK-backen Nicklas Carlsson, som i går något överraskande hoppade in och spelade i ”Pontus Wernbloom-rollen”, är ett annat alternativ, liksom jättetalangen Mikael Dyrestam.

– Det är klart att mittbacken är en sådan position där man vill ha spelare som spelat ihop mycket tidigare. Det är givetvis ett tungt avbräck om både Ragnar och Bjärsmyr är borta mot AIK, säger försvararen Adam Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM