Liket Milan lever efter missarnas match: Aldrig en tanke på att förlora

DUNDERTABBE Dida tappade bollen och gav Raúl öppet mål till 1–0. Men Milan vände och vann med 3–2.
DUNDERTABBE Dida tappade bollen och gav Raúl öppet mål till 1–0. Men Milan vände och vann med 3–2.

Det blev inte riktigt som Kaká tänkt sig i går. Hans gamla Milan skrällde mot hans nya Real Madrid.

Trots – och tack vare – rejäla målvaktstabbar.

– Det var en otrolig seger, säger Milantränaren Leonardo.

Och det var en otrolig match, missarnas match i Madrid. Milanmålvakten Dida inledde missfestivalen genom att helt ostörd tappa bollen via knät till Raul. Realstjärnan var helt fri och såna lägen missar han inte. Han sköt enkelt in sitt 68:e europacupmål i tomt mål i princip.

Kom helt fel

Real Madrids Iker Casillas ville inte vara sämre än Dida. Först var han sen på Pirlos förvisso välplacerade 1–1-skott. Och bara några minuter senare kom han helt fel i en utrusning som gjorde att Pato enkelt kunde rulla in ledningsmålet.

Trots att det till slut blev 3–2 var det missarna vid 1–1 och 1–2 som avgjorde matchen enligt Reals tränare Manuel Pellegrini:

– Tills de gjorde 1–1 spelade vi bra, vi hade kontroll. Sen blev vi oorganiserade och Milan utnyttjade det.

Men det var ändå ett vackert mål som avslutade matchen efter alla målvaktstavlor. Clarence Seedorf slog en fantastisk crosspassning till Pato som på volley sköt in segermålet i slutminuterna.

”Otroligt”

– Det ger oss massor av styrka att vinna här. Även när de kvitterade hade vi aldrig en tanke på att förlora. Jag ser alltid chansen att vinna, det var en otrolig seger, säger Leonardo.

Det var förklarligt nog en mycket skön seger för Leonardo och hans Milan. Efter hemmaförlusten mot Zürich i förra omgången hade Milan fått ett väldigt tufft läge med ännu en förlust. Nu är italienarna uppe på samma poäng som Real efter tre omgångar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.