Tom Pettersson dödshotad efter straffmissen mot Arsenal

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Östersunds Tom Pettersson missade en straff mot sitt favoritlag Arsenal i gårdagens Europa League-match.

Efter det har han tagit emot flera dödshot, skriver Östersunds-Posten.

– De meddelandena var inte helt rumsrena, säger han till tidningen.

Vid ställningen 0–3 i gårdagens match mot Arsenal på Jämtkraft Arena fick Östersund straff. Ordinarie straffskytten Brwa Nouri var utbytt och in i straffområdet stegade i stället Tom Pettersson.

Mittbackens straff var tam och målvakten David Ospina behövde inte ens släppa retur.

Tom Pettersson har aldrig gjort någon hemlig av att han är en hängiven Arsenalsupporter, något han bland annat berättade om i en intervju med Sportbladet inför matchen, och efter straffmissen började en bild på Pettersson iklädd en Arsenaltröja spridas flitigt i sociala medier.

”Inte helt rumsrena”

Många som delat bilden skriver att Pettersson missade straffen med flit, något han som Arsenalsupporter får ta, säger han till Östersunds-Posten.

Men vissa av meddelandena har även varit direkta hot, bland annat från personer som spelat på matchen och förlorat pengar på straffmissen.

– De meddelandena var inte helt rumsrena, men det bryr jag mig inte om, säger han till Östersunds-Posten och fortsätter:

– Det var rätt många som var på språk som jag inte förstod, även om många var på engelska. Det var alla möjliga hot, du kan ju tänka dig. Men spelar du och förlorar får du skylla dig själv.

Överväger polisanmälan

ÖFK:s kommunikationsansvarige Patrick Sjöö säger att klubben ska titta på de grövsta hoten och eventuellt göra en polisanmälan.

Tom Pettersson säger dock att han inte tar hoten på allvar.

– Det är klart att jag släpper det. Inte så att jag tror på dödshoten och allt vad det var.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.