Köpstopp i allsvenskan

FOTBOLL

Hammarby: Vi vill inte hamna i samma sits som ÖSK nästa år

Hammarby blöder ekonomiskt.

Därför har styrelsen beslutat att införa ett köpstopp.

– Det är ett klokt beslut. Vi vill inte hamna i samma läge som Örebro nästa år, säger tränaren Anders Linderoth.

Foto: stopp Det blir ingen ny spelare i årets upplaga av Hammarby.

Tyvärr, alla Hammarby-supportrar – det blir inga spektakulära nyförvärv inför allsvenskan 2005. I alla fall om klubbens sargade ekonomi inte får ett rejält lyft. För att rädda sig ur den svåra situationen har klubben nu bestämt att inga nya spelare får köpas in.

– Det stämmer, vi har ett köpstopp. Det är ekonomin som sätter stopp för nya spelare, säger Linderoth.

Det är inte bara spelarköpen som uteblir – Linderoth räknar inte heller med att några Bosman-fall ska anlända till Söderstadion inom den närmaste framtiden.

– Bosman-spelare ska ju ändå ha en månadslön och det finns ju för tillfället inga resurser för det heller. Vi får utgå i från att vi ska ha den truppen vi har, sedan får vi se vad som händer. Situationen kan förändras i framtiden.

Hur då?

– Om vi till exempel säljer någon nu i januari och får pengar för det. De pengarna som kommer genom eventuella försäljningar ska gå till någonting nytt har vi sagt.

Hammarby måste – med andra ord – sälja för att köpa. Oavsett vem som försvinner i januari vet Linderoth redan in vilka lagdelar som ska förstärkas.

Misslyckats med nyförvärv

– Vi kommer i alla fall inte att köpa någon mer defensiv spelare, även om vi säljer en back så har vi tillräckligt bra ersättare. Det blir nog i så fall en offensiv spelare, antingen en offensiv mittfältare, en forward eller en yttermittfältare.

Många menar att era nyförvärv har misslyckats totalt i fjol. Vad tycker du själv?

– Det finns ingen anledning för mig att kommentera detta. Vi vet vad vi har gjort och är inte hundraprocentigt nöjda med det. Men en sådan kille som Nichlas Hindsberg fick inte chansen att visa vad han går för, han var ju skadad hela året.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM