Arenan som ska locka Svensson till Elfsborg

FOTBOLL

Klubbens jättesatsning ska besegra blåvitt i kampen om VM-stjärnan

Foto: drömbygget Elfsborgs nya superarena är att av klubbens argument till Anders Svensson för han ska skriva på för Boråslaget. Bilden visar hur långt byggandet av arenan har kommit hittills.

Elfsborg har gjort en framstöt för att locka Anders Svensson, 28, tillbaka till Borås.

Under helgen besöktes Anders av en delegation med sportchefen Stefan Andreasson i spetsen.

Ett av argumenten för att övertrumfa IFK Göteborg är - den nya arenan.

Foto: överväger Anders Svensson ska ta ställning till det kontrakt som Elfsborg överlämnade i helgen.

Ända sedan Sportbladet avslöjade Anders Svenssons hemlängtan (2 oktober) och IFK Göteborgs intresse (11 oktober) har andra tidningar jobbat hårt med uppföljningarna.

Men i går avslöjade Borås Tidning att nya saker hänt. Det är Svenssons tidigare klubb Elfsborg som ger sig in i kampen på allvar.

Under helgen besöktes Svensson i sitt hem i Southampton av sportchefen Stefan Andreasson, tränarduon Magnus Haglund och Peter Wettergren samt styrelsemedlemmen Bosse Johansson.

Ett av argumenten för att Svensson ska välja Elfsborg är föreningens nya arena som står klar till allsvenska premiären. "Borås Arena" kostar 117 miljoner kronor att bygga, rymmer cirka 15 000 åskådare och har senaste konstgräset.

"Attraherar spelare"

- Det Elfsborg har i dag attraherar många fotbollsspelare. Ny arena, ett bra ledarteam och en stark trupp. Framtiden ser väldigt ljus ut och det har Anders fått en klar bild av, berättar sportchef Stefan Andreasson på väg hem från Southampton.

Anders Svensson har fått ett kontraktsförslag att ta ställning till och enligt Andreasson har klubben nu gjort allt som står i deras makt för att Anders ska välja Elfsborg om han flyttar hem.

Vilket ännu inte är helt klart.

- Anders är 28 år och A-landslagsman. Får han en fortsättning i Europa är vi de första att gratulera, säger Stefan Andreasson.

Även IFK Göteborg jobbar hårt för att knyta Svensson till sig. Klubbdirektören Mats Persson avslöjar för Sportbladet att diskussioner nu har inletts.

Kontakter tagna

- De första kontakterna är tagna men vi förhandlar inte. Men Anders är väl medveten om vårt intresse och jag tror inte att han skriver på för någon annan svensk klubb utan att meddela oss först, säger Mats Persson.

Anders Svenssons kontrakt går ut till sommaren men han är fri att förhandla med andra klubbar. Flytten hem till Sverige - eller till en annan europeisk klubb - kan bli verklighet först i juli.

Anders Svensson har ännu inte blivit erbjuden nytt kontrakt av Southampton.

Med 13 loger och plats för 15 000 åskådare

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM