”Väldigt svårt att tacka nej till en klubb som United”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Andreas Granqvist har ryktats till Manchester United. 

Nu berättar backen

–  Skulle en klubb som Manchester United visa ett intresse konkret i januari kommer det att vara väldigt svårt att tacka nej, säger han i podcasten ”Vägen till toppen”. 

Andreas Granqvist lämnade ryska Krasnodar för Helsingborg i somras och har varit med och tagit klubben upp i allsvenskan igen. 

Men under hösten dök rykten om Manchester United upp och ”Granen” förnekar inte att han skulle kunna lämna Sverige igen i januari.

Andreas Granqvist var med och tog HIF till allsvenskan
Foto: Mikael Fritzon/TT
Andreas Granqvist var med och tog HIF till allsvenskan

– Det ska mycket, mycket till för att jag ska lämna Helsingborgs IF, men skulle en klubb som Manchester United visa ett intresse konkret i januari kommer det att vara väldigt svårt att tacka nej, men där är vi inte i dagsläget så vi får se vad som händer, säger han i podcasten ”Vägen till toppen”. 

Granqvist säger dock att han inte har fått något konkret erbjudande från storklubben än. 

– Det är jätteroligt att ens vara nämnd med en storklubb som Manchester United, det är otroligt smickrande. Det är ett tecken på att jag gjorde ett väldigt bra VM. Jag var otroligt nöjd med min prestation och hela redan 2018. Sedan får vi se vad som händer. Jag tror inte att det är så jätteaktuellt, men det finns säkert något där bakom. Sedan får vi se hur stort intresset är i januari. 

”Hon ville inte ha hem mig”

I podcasten berättar Granqvist även om sommarens VM och hur det var att missa dottern Mikas födelse.

Foto: Anders Bjurö/TT

– Vi var ganska lugna jag och min fru. Vi hade redan planen klar. Hade det varit i gruppspelet mellan matcherna hade vi haft tid att kunna åka hem mellan och var med. Men när vi väl gick förbi åttondelsfinalen till kvartsfinal var det bara tre dagar mellan matcherna och den möjligheten att åka hem fanns inte riktigt då, säger han och fortsätter: 

– Det var lite tråkigt så klart att missa det. Men samtidigt visste jag att min fru skulle klara av det, hon är väldigt stark och hon ville inte ha hem mig heller. Hon ville att jag skulle vara med och spela en kvartsfinal i Sverige. Allting gick väldigt bra och det blev väl en VM-bebis med hela svenska folket. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.