Tyskland vs. England kan bli en mardröm

FOTBOLL

LONDON

I dag startar Sven´s Army invasionen i Tyskland.

Ni hör hur illa det låter, men det är första och sista gången jag skriver det.

Den där kampanjen "Don´t mention the war" i de engelska tidningarna tycks inte ha nån större effekt.

Det är mycket krigsanspelningar, hela tiden.

Jag bävar verkligen för ett möte mellan Tyskland och England.

Foto: Krigsanspelningar Englands fans har tryckt upp Sven"s Army-tröjor och köpt krigshjälmar i plast. "Jag bävar för ett möte mellan Tyskland och England", skriver Peter Wennman.

De engelska fansen har på nytt tryckt upp t-shirts med texten Sven"s Army, såna som de bar när England krossade tyskarna med 5-1 i München för knappt fem år sen.

Och det säljs plasthjälmar av samma modell som britterna bar under andra världskriget, ni vet de där platta, fula - och de går åt som smör.

"Stöd oss i Tyskland - men glöm inte hjälmarna", står det på skyltarna.

Om det trots allt sker med en humoristisk ton så är det illa nog att några av Englands värsta fotbollshuliganer och uppviglare har vägrat lämna in sina pass till polisen, trots ideliga uppmaningar.

Man fruktar nu att de på något sätt kommer att slinka genom nätet och ta sig till VM, hur det nu ska gå till i denna dataålder. Men huliganerna är kanske smartare än de ser ut.

Ni vet att oddsen är goda för ett möte mellan Tyskland och England redan i åttondelsfinalen. Det vore kanske nåt som vi svenskar skulle gnugga händerna åt, ingen vill ju möta tyskarna, men för VM-arrangörerna kan det bli en mardröm. Det kan bli hemska scener på gatorna.

Det där mötet i München 2001 var för övrigt Sven-Göran Erikssons finaste stund som landslagsmanager.

Han har aldrig, varken förr eller senare, stått högre i kurs.

Men kanske är det på väg mot nåt liknande igen, nu när han snart ska sluta. Han hyllades rejält på Old Trafford i söndags och vissa av Drevets krönikörer skriver till och med att de nu börjar fatta hans till synes förvirrade laborerande med spelsystemen.

Svennis har nu inte bara en plan A och en plan B - han har till och med en plan C. England är på så vis betydligt bättre förberett än under EM i Portugal för två år sen, då allt föll ihop när Wayne Rooney blev skadad.

När nu Rooney bröt ett fotben igen var det paradoxalt nog de nya paniklösningarna som öppnade andra taktiska dörrar för Svennis. Han fick angenämare problem än han kunde drömma om. Peter Crouchs nya kultstatus är bara ett exempel.

Rooney frisknar till kusligt snabbt

Apropå Rooney, förresten:

I övermorgon kommer röntgenundersökningen som hela England talar om, det skulle inte förvåna om den direktsänds i tv. Får Wayne klartecken från den svenske doktorn Leif Swärd och hans kollegor är det en jättelik moralhöjare inför VM. Det får han säkert också - Unitedstjärnan tillfrisknar nästan kusligt snabbt och tycks nu faktiskt vara på gång redan till mötet med Sverige i gruppspelet.

Om han nu behövs då, om tabelläget medger det sparas han säkert till åttondelen.

Och mer Rooney:

Svennis har länge tjatat om hur fantastiskt god stämningen är i hans trupp och hur alla har så skojigt tillsammans.

På lördag får de engelska tv-tittarna själva se hur kul det kan vara i en tv-blåsning som lär slå alla skrattrekord.

Det är Rio Ferdinand som i en serie program för ITV har blåst några av lagkompisarna. Och när han misslyckades med att lura David Beckham häromdagen gick det desto bättre med Wayne Rooney.

Rio fick Waynes fästmö Coleen att ta med sig hundälskaren Rooney till ett hundsjukhus i Cheshire, under förevändning att Wayne skulle få en kennel uppkallad efter sig.

När han kommer dit står en gråtande familj, vars hund ligger på dödsbädden, och vill låta sig fotograferas med stjärnan. Wayne deltar i sorgen, men hela familjen är skådespelare.

En sköterska i receptionen föreslår sen att Wayne lägger upp 700 000 kronor för att rädda sjukhuset, som är nedläggningshotat. En paff fotbollsstjärna blir tagen på sängen, sväljer ett par gånger och säger..."jag kan väl lägga hälften i alla fall".

Sen avtäcks den guldplakett som visar att hundkenneln har döpts i Ronneys namn. På plaketten står: Wayne Ronnie.

Rooneys min är obeskrivlig.

Fantastisk underhållning

Till sist kommer han in en sal där den döende hunden ligger. Det är en uppstoppad tyghund, men det vet ju inte Rooney.

Han blir ombedd av läkaren att hålla en påse med dropp, högt uppe i luften, medan läkaren går ur rummet för att hämta nåt instrument. Medan Rooney är ensam med hunden visar den dolda kameran hur kurvan på EKG-maskinen planar ut och tystnar, medan en hjälplös Rooney tittar på.

I ett rum intill sitter Rio Ferdinand och tittar på en monitor och bara dööör av skratt.

Det låter fullständigt absurt alltihop men är fantastisk tv-underhållning.

Ashley Cole, Gary Neville och Peter Crouch kommer att bli blåsta i samma stil i andra program.

Så länge det är på den nivån går det väl an, men som sagt: det här med krig, arméer och invasioner kan vi vara utan.

Själv intar jag Tyskland ihop med Drevet, det känns som att göra repmånad.

Peter Wennman