Kvarsittning ska få Hysén i form

FOTBOLL

"Upp till mig att ta mig ur min svacka"

Här kämpar en ensam Tobias Hysén för att komma ur sin formsvacka.

Extraträning ska hjälpa djurgårdsstjärnan tillbaka.

- Det är bara upp till mig att komma ur det här, säger han.

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
ENSAM EXTRATRÄNING Tobias Hysén har haft det tungt. Nu hoppas han att extraträning med Stefan Rehn ska hjälpa.

Sportbladet var som enda tidningen på plats ute på Kaknäs när Djurgården genomförde sista träningspasset inför kvällens match mot Gefle.

Efteråt stannade Tobias Hysén kvar tillsammans med tränaren Stefan Rehn. I närmare en halvtimme nötte han avslut och frisparkar på reservmålvakten Oskar Wahlström.

"Att nöta kan hjälpa"

- Enda sättet att komma ur en formsvacka är att jobba ännu hårdare på träning. Det kan låta lite klyschigt, men det kan vara så lite som behövs för att det ska vända. Att nöta in en ännu bättre träffradie kan vara ett sätt, säger Tobias.

Under hela fjolåret var han en av mästarnas absolut bästa spelare och i vintras radade han upp topprestationer i Royal League.

Men inledningen på allsvenskan har inte blivit vad Tobias Hysén och alla djurgårdare hade hoppats på

- Alla har sett att det inte gått så bra, och ingen är mer besviken än jag själv över vad jag har presterat.

Han tvekar inte att totalsåga sin egen insats i de fem inledande omgångarna:

- Det enda positiva jag gjort är första halvlek mot Hammarby och frisparksmålet senast mot AIK.

Stillastående

Alla som har sett Tobias under våren har saknat det som varit utmärkande för Djurgårdens vänsterytter: farten och självförtroendet att våga utmana.

- Det är väl en kombination av att jag har blivit för stillastående och att vi inte fått fast bollen på mitten. Jag är ingen spelare som tar bollen själv och springer igenom, utan är beroende av att få den av någon, säger Hysén.

I takt med framgångarna i fjol ökade också förfrågningarna att ställa upp i alla möjliga sammanhang. Under de senaste månaderna har han figurerat i mängder av intervjuer och även extraknäckt som modell.

- Jag kanske har tagit något felbeslut och ställt upp på något när jag egentligen borde ha vilat. Men det blir för simpelt att skylla på det.

Sportbladets betyg på Hysén

Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM