”Jag har inget att dölja”

FOTBOLL

Zlatan om härvan i Juventus – och polisens husrannsakan

Foto: MAGNUS WENNMAN
TALAR UT Zlatan Ibrahimovic skapade hysteri när han tränade med VM-laget i Visby i går. I dag berättar han, för första gången, om kaoset i Juventus och den husrannsakan han utsattes för förra veckan.

Han kom till Gotland efter några dagar i kaos.

Nu berättar Zlatan Ibrahimovic – för första gången – om härvan i Juventus.

– Jag vet att jag inte har något att dölja och att det är så här rättssystemet fungerar. Jag känner mig trygg, säger han till förbundets hemsida.

Förra helgen vann Zlatan Ibrahimovic, 24, andra raka ligatiteln med Juventus. Men efter skandalen – där Juve uppges ha fixat matcher och köpt och sålt spelare utan att bokfört det på rätt sätt – har rubrikerna senaste tiden handlat om skattehärvan runt den italienska superklubben.

Italiensk polis gjorde, i torsdags morse, också en razzia mot Juventus kontor och hos två av klubbens före detta höjdare – avhoppade vd:n Antonio Giraudo och presidenten Luciano Moggi.

Vid lunchtid fick den svenska superstjärnan besök av myndigheterna, som gjorde husrannsakan i Zlatans hem.

– Det var inget dramatiskt över det på något vis men det är klart att det är något man gärna varit utan. Det är ju mitt privata hem de går in i, säger Zlatan Ibrahimovic till förbundets hemsida.

Han fortsätter:

– Jag vet att jag inte har något att dölja och att det är så här rättssystemet fungerar. De får sköta sitt jobb som det är tänkt. De sa direkt att de inte misstänker mig för något så jag känner mig trygg.

Han hävar att han inte påverkats så mycket av den senaste tidens händelser:

– Det som hände förra veckan lade jag bakom mig när jag åkte till Sverige. Det är ändå inget jag kan påverka och jag tänker inte kommentera den saken mer än så här. Det som har hänt har hänt och nu är det VM som gäller, säger Zlatan.

Nu blickar i stället supersvensken framåt – mot VM.

– Det känns skönt med landslagssamlingen. Det är bara positivt att få börja fokusera på VM. Att ha fått vinna Scudetton igen känns oerhört stort, nu hoppas jag att vi i landslaget kan ge alla svenska fans nya stora upplevelser i sommar, säger Zlatan Ibrahimovic till förbundets hemsida.

En annan av Sveriges superswedes tror att Zlatan fullt ut klarar att fokusera på VM.

– Jag tror inte att han har några problem med att lägga det bakom sig, det blir nog bra, säger Henrik Larsson.

Svenska fotbollsförbundets presschef Thomas Saleteg berättar för sportbladet.se om beslutet att ge Zlatans version via förbundets egen hemsida.

– Zlatan ville ge en kommentar på hur han såg på det hela. Han har inte för avsikt att kommentera det ytterligare, säger Saleteg.

PeO Larsson, Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A