”Ersätt Henke – med Zlatan”

FOTBOLL

Vem borde ersätta Henke Larsson i Barcelona?

Hetaste kandidaten: Zlatan Ibrahimovic.

I alla fall om supportrarna får som de vill.

- Svenskar är populära i Barça, säger Sports krönikör Miguel Rico till Sportbladet.

VANN ÖVERLÄGSET Tidningen Sports läsare vill ha en svensk spelare i Barcelona efter Henke Larsson och allra helst vill de ha Zlatan Ibrahimovic.

Tidningen Sport ställde frågan till sina läsare efter att Henke lämnat och Thierry Henry deklarerat att han stannar i Arsenal.

Zlatan vann i överlägsen stil och fick 41 procent av över 13 000 röster. Tvåan van Nistelrooy kom bara upp i 17 procent, följt av Saviola (16), Trezeguet (14) och Forlán (12).

"Yttersta eliten"

- Ibrahimovic är helt klart intressant. Han tillhör den yttersta eliten och såna behöver Barcelona alltid. Det är inte lätt att hitta någon som Larsson, men Ibrahimovic kan definitivt vara ett alternativ, säger krönikören Miguel Rico.

Supportrarna vill ha en svensk spelare efter Larssons succé?

- Ja, det kan säkert ha påverkat omröstningen. Vi kommer ju alltid att minnas vad Larsson gjort för oss, så svenskar är populära här.

Är Ibrahimovic en realistisk värvning?

- Helt omöjligt är det i alla fall inte. Rijkaard vill ha en anfallare och nu när Henry tackat nej är det ganska öppet. Med tanke på problemen i Juventus kanske de måste sälja eller låna ut honom. Så visst, varför inte gå till Barcelona?

Forlán nummer ett

I så fall blir det en ganska tuff kamp med Eto"o om den centrala positionen i laget?

- Det är ännu oklart vad som händer med Eto"o. Chelsea sägs fortfarande vara mycket intresserat och kommer det ett riktigt bra erbjudande kanske han tar det. Oavsett vilket finns det plats för Ibrahimovic. Det är bra med konkurrens, säger Miguel Rico.

Flera spanska tidningar uppger att Barcelonas ledning har Diego Forlán som nummer ett på listan. Villarreal-stjärnan har gjort 35 mål de två senaste säsongerna och beräknas kosta runt 200 miljoner kronor.

Markus Eriksson