Nilsson tremålsskytt för Heerenveen

FOTBOLL

Förre Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson stod för ett hattrick när Heerenveen vann med 3–0 hemma mot Den Haag. Målsuccén inleddes med 1–0 redan i den andra minuten, och fortsatte med 2–0 i den 34:e och 3–0 i den 78:e.

När matchen var över hade Nilsson utökat sin målskörd från ett till fyra ligamål hittills under säsongen.

Även Markus Rosenberg gjorde mål i söndagens omgång av den holländska ligafotbollen. Men den svenske landslagsanfallarens bidrag räckte ändå inte för Ajax. Feyenoord vann matchen med 3–2 inför 45000 åskådare i Rotterdam. Nicky Hofs gav hemmalaget ledningen i den 21:a minuten. Mindre än två minuter senare kvitterade Rosenberg när han från nära håll förvaltade ett inlägg från Urby Emanuelson, Rosenbergs nionde mål i seriespelet. I andra halvlek gick Feyenoord fram till 3–1 innan Klaas-Jan Huntelaar, ny i Ajax från Heerenveen, stod för ett tröstmål i slutminuten.

I och med segern är Feyenoord tvåa i ligan, tre poäng bakom PSVEindhoven. Ajax gör sin sämsta säsong på länge och är 20 poäng bakom serieledarna.

Två andra svenska målskyttar fanns i Twente. Både Sharbel Touma och Kennedy Bakircioglu gjorde mål när Twente vann med 3–0 hemma mot Utrecht.

Sportbladet.se