Han tar över allsvenska nykomlingarna

Uppdaterad 2018-06-16 | Publicerad 2018-06-15

Azrudin Valentic fick lämna Dalkurd efter en tung start på den allsvenska säsongen.

Nu bekräftar klubben att en ny tränare är tillsatt – Johan Sandahl är tillbaka för tredje gången.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Tidigare har jag haft två väldigt fina perioder i klubben och jag hoppas och tror på en lika fin tredje period här, säger Sandahl.

Följ ämnen

Den 25 maj gick den allsvenska nykomlingen ut med beslutet att Azrudin Valentic fått lämna klubben. Då låg Dalkurd sist i tabellen med bara en seger på tio matcher.

– Det är med sorg som jag lämnar klubben men jag är även otroligt glad och stolt över att fått jobba med dessa fantastiska spelare samt alla runtom klubben. Tyvärr så har inte våra prestationer på planen återspeglat resultaten och därför är jag och klubben överens om att gå skilda vägar, sa Valentic då.

I kväll meddelade Dalkurd på sin hemsida att Johan Sandahl – med förflutet i klubben – står redo att återvända.

Tredje gången gillt

Sandahl tränade klubben mellan 1 januari 2011 och 31 december samma år. Andra sejouren varade mellan januari 2016 och december 2016.

– Vi är i ett tufft sportsligt läge och det kommer att krävas stor noggrannhet, kloka beslut och ett mycket hårt arbete av oss alla för att ta oss dit vi vill vara. Men så länge vår tro finns där så kommer allt vara möjligt. Och vi ska vara Dalkurd, säger han.

Johan Sandahl kommer närmast från danska Vejle, och har skrivit på ett avtal som sträcker sig till slutet av säsongen.