”Det var jag och det här är anledningen”

Biljetter för 850 kronor – då tittade han på hundar

Fansen betalade över 850 kronor för en biljett till jättematchen mellan Manchester United och Bayern München i Champions League.

The Telegraphs reporter Chris Bascombe gick in gratis och googlade på hundar.

Efter att ha hånats världen över berättar han varför.

Det var smockfullt när fotbollsjättarna Manchester United och Bayern München drabbade samman i kvartsfinalen av Champions League. Biljetterna till matchen kostade så mycket som 850 kronor och många både förvånades och roades därför när en reporter på pressläktaren fångades på bild mitt under matchen – när han googlade på hundar.

”Har du stirrat på hundar?”

Bilden blev snabbt ett fenomen på sociala medier och satirsajter. Något huvudpersonen själv upptäckte först efter slutsignalen.

”Har du stirrat på hundar?” frågade en kollega till The Telegraphs Chris Bascombe varpå följande ordväxlingen följde:

CB: Va?

Kollegan: Hundar.

CB: Ja, eller jag menar. Jag antar det ja... Varför undrar du?

Kollegan: Det ligger på Twitter.

CB: Va? Råkade jag twittra ut en bild på en hund?

Kollegan: Nej, kolla här.

Innan Bascombe hunnit reagera hade bilden flugit över världen. Dagen efter 1-1-matchen förklarar nu Telegrah-reportern den något märkliga bilden. Istället för att bara såga Marouane Fellainis insats ville Bascombe visa en mer målande bild.

”Kan tänka mig en del hån nu”

”Han ser ut som en vild hund, tänkte jag. Men vilken hund? Av någon anledning kom jag att tänka på en Afghan. Jag vet inte varför, det blev bara så. Ärligt talat har jag ingen aning om hur en Afghan-hund ser ut men det lät helt enkelt bra”, skriver Chris Bascombe.

Så reportern började helt enkelt googla på hundsorten.

”Fellaini, med sin rufsiga kalufs, såg ut som en pudel på steroider. En överväxt pudel. Där har jag det. Det duger”.

Men istället för att hyllas för sin något elaka liknelse hånas nu reporter på nätet som något av en hund-fetishist. Fortfarande utan att själv veta vem som egentligen tog bilden.

”Mina kollegor såg tack och lov humorn i det hela och jag kan tänka mig att jag kommer få höra en del hån ett tag nu. Jag är beredd på hund-gliringar. Men samtidigt som jag känner mig som George i Seinfeld så är läxan jag tar med mig att istället för att bara uppmärksamma vad som pågår framför mig så är det första jag kommer göra i fortsättningen på en stormatch att hålla koll bakom mig.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.