Drömmar om guld?

Roma fortsätter jaga "Juve"

Å ena sidan tre poäng och en fortsatt jakt på scudetton.

Å andra?

 – Det är vårt fel att avståndet till Juventus är så stort, säger Romas ytterback Maicon efter 4-2-segern över Parma i gårdagens uppskjutna Serie A-match.

Med sju omgångar kvar av Serie A har Juventus skaffat sig ett försprång på åtta poäng. Tvåan Roma fortsätter att hålla trean Napoli bakom sig i jakten på Champions League-plats, och vägrar samtidigt att ge upp kampen om guldet. I måndags menade klubbdirektören Mauro Baldissoni att scudetto-drömmen är befogad - i går satte den brasilianske ytterbacken Maicon fingret på verkligheten efter en 4-2-seger över Parma hemma på Olimpico.

 – Det är vårt eget fel att avståndet till Juventus är så stort. Hade vi gjort bättre ifrån oss hade vi varit närmare dem, säger 32-åringen till Roma Channel.

"Ger aldrig upp"

Gårdagens match skulle egentligen spelas i februari, men kraftigt ösregn gjorde att den bröts efter åtta minuter. I går spelades därför de resterande 82 och hemmalaget tog en stabil seger. Trots fyra mål framåt var tränare Rudi Garcia ändå inte helt nöjd. Gästerna tilläts ju reducera till 4-2 i 90:e.

 – Parmas andra mål gjorde mig arg. Vi borde aldrig ha släppt in det. Men bortsett från det spelade vi vacker fotboll, gjorde snygga mål och underhöll supportrarna, säger han till Sky Sport.

Och drömmarna om guld?

 – Vi måste fortsätta kämpa så länge det är matematiskt möjligt att komma ikapp Juventus. Mitt lag ger aldrig upp, säger Garcia.

Gästernas Roberto Donadoni hyllade motståndarna efter matchen.

 – Jag fick intrycket att Roma har en hel del kvalitet och är fysiskt starkare än Juventus, som i sin tur har karaktären och beslutsamheten, säger Parma-tränaren.

Taddei nätade

Målen? Gervinho och Totti satte de två första innan födelsedagsbarnet Miralem Pjanic tryckte in trean.

 – En perfekt födelsedag. Ingenting är avgjort än och vi tänker kämpa till slutet. Det här laget ger inte upp, säger den bosniske landslagsmittfältaren till Sky Sport.

Det sista hemmamålet gjordes av trotjänaren Rodrigo Taddei som nätade framför Curva Sud för första gången sedan 2009. Afriyie Acquah och Jonathan Biabiany blev målskyttar för Parma.

Roma möter Juventus på hemmaplan i nästsista omgången.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN