Målvakten sågas efter prakttavlan

avEmil K Lagnelius

”Det finns absolut inget att skylla på”

1 av 3
Sundsvalls målvakt Oscar Berglund hade ingen av sina bättre kvällar när laget ”bara” fick 2-2 mot Ängelholm. Berglund stod för en prakttavla när topplaget tappade poäng i superettan.

Örebro och Falkenberg kunde jubla i kväll – utan att spela.

Gif Sundsvall fick ”bara” 2–2 hemma mot Ängelholm – efter en prakttavla från målvakten Oscar Berglund.

– Det finns faktiskt absolut ingenting för Berglund att skylla på. Det är en riktigt stor tavla, säger expertkommentatorn Anders Andersson i TV4 Sport.

Oscar Berglund

Gif Sundsvalls poäng i kväll tog förvisso upp laget i en tillfällig serieledning. Men det var inget det jublades över på Norrporten Arena.

En vunnen poäng kan snarare betraktas som två förlorade poäng.

– Vi spelar såpass bra att vi ska kunna vinna den här matchen. Det känns lite som en förlust, säger Simon Helg till TV4 Sport.

”Giffarna” fick jobba i uppförsbacke efter en tung start. Målvakten Oscar Berglund misslyckades att fånga Martin Andersens till synes harmlösa skott från distans i den 15:e minuten.

Omdiskuterat mål

Hemmalaget kvitterade förvisso och jagade för ett ledningsmål. Men i den 79:e minuten kom en ny kalldusch då Martin Andersens skott letade sig in mellan benen på Berglund.

Sundsvall fick dock med sig en poäng efter att Simon Helg kvitterat, ett mål där Ängelholmslägret menade att Helg tog med sig bollen med armen.

– Kevin (Walker) slår en bra boll som jag suger in med ryggen, säger Helg samtidigt som han ser tv-repriserna.

– Om det var ryggen? Nja, tydligen inte. Det ser inte ut som det. Men det var snyggt ändå, va?

”Bedrövlig domarinsats”

Ängelholms tränare Joakim Persson i TV4 Sport:

– Det är en bedrövlig insats av domaren när han bommar den situationen. Dels går han inte på bollen, dels får han den på armen. Men det är människor, alla kan göra misstag.

Om Sundsvalls framtid säger Simon Helg:

– Det är mycket poäng kvar att spela om, men det hade varit skönt att få med sig en trepoängare. Men vi ligger bra till och spelet talar för att vi har en bra form. Jag är ganska nöjd med en poäng ändå.

Degerfors, som ligger fyra, ser ut att vara borta från toppstriden efter 2–2 borta mot Varberg. Degerfors ska dock vara nöjda med en poäng. Varberg brände massor av lägen att punktera matchen när det stod 2–1 och stället kunde Ferhad Ayaz kvittera i 90:e minuten.

I bottenstriden spelade Jönköpings Södra 1–1 hemma mot Östersund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan