”Bale kan byta klubb redan till sommaren”

FOTBOLL

Världens dyraste spelare sågas i spansk press – ryktas till Manchester United

Gareth Bale, 24, gjorde en svag insats i El Clásico.

Nu spekuleras det i att världens dyraste fotbollsspelare snart kan ha gjort sitt i Real Madrid.

”Real Madrid fortsätter att spela bättre utan Bale på planen”, skriver tidningen El Pais.

Inför El Clásico handlade mycket snack om de två lagens supervärvingar – Neymar i Barcelona och Gareth Bale i Real Madrid. Det var tydligt vem som avgick med segern i den internmatchen.

Neymar noterades för ett mål – Bale för ett gult kort, innan han byttes ut i den 61:a minuten.

Efteråt har kritiken haglat mot Bale, som när han värvades från Tottenham i somras för nästan 900 miljoner kronor blev världens dyraste fotbollsövergång genom tiderna.

”Har ingen gnista”

”Olyckligt”, skriver Real Madrid-vänliga AS.

”Bale och Neymar var som natt och dag”, skriver Sport.

”Bale var Real Madrids sämsta spelare i El Clásico. Walesaren är inte spelklar, han har ingen gnista och han gör inga framsteg”, skriver Marca-journalisten Ruben Jimenez, som även kritiserar Bale för att inte ha utnyttjat landslagsuppehållet till att bli fullt återställd.

”Han reste till Cardiff för att vara med Wales landslag. Han tränade med sina lagkamrater utan någon speciell vård och reste till Makedonien skadad”.

Aktuell för United?

Jimenez avslutar sin krönika med orden:

”Bale känner av trycket och har ännu inte spelat 90 hela minuter under sina första två månader med de spanska giganterna”.

The Sunday Times hävdar, enligt norska NRK, att Bale kan byta klubb redan nästa sommar. Klubben som den brittiska tidningen spekulerar i är Manchester United, som var intresserade av Bale redan i somras och la ett bud som var högre än det som Real Madrid vann budgivningen på.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga