Citys reaktion – när lotten föll på Barça

FOTBOLL

Jubel bland City-spelarna när motståndet avslöjades

I går stod det klart att en av åttondelsfinalerna i Champions League blir en riktig toppmatch.

Från Manchester Citys håll följde man lottningen live – och när Luis Figo höll upp lappen med texten "FC Barcelona" utbröt jubel bland City-spelarna.

Foto: Glada Manchester City får möta Barcelona i åttondelsfinalen i Champions League.

Första laget ut i gårdagens Champions League-lottning var Manchester City.

Spelarna och ledarna i klubben följde lottningen live från gymmet, och strax innan Luis Figo höll upp lappen som avslöjade motståndarna hördes både en och två röster ropa ut "Barcelona" i rummet. När Figo, sekunder senare, höll upp lappen och formade orden: "FC Barcelona" utbröt ett omedelbart jubel, blandat med en del nervösa tillrop och mummel bland City-spelarna.

– Vi förväntade oss inte en lätt match, alla lagen är svåra, men vi fick Barcelona vilket är ett av Europas bästa lag. De har vunnit den här turneringen många gånger och det kommer att bli stort att spela mot dem, säger Pablo Zabaleta i en intervju efter lottningen.

Gick ut och tränade omedelbart

Direkt efter Barcelonalotten gick samtliga spelare ut och tränade.

– Vi gick ut väldigt snabbt efter. Men jag tror att du måste njuta av den här turneringen, du kommer att spela mot de allra bästa. Vi har tagit ett stort steg framåt i Champions League i och med att vi är bland de 16 sista lagen. Förhoppningsvis kommer vi att gå vidare till nästa rond men vi måste jobba väldigt hårt i de här två matcherna, säger Zabaleta.

Åttondelsfinalerna spelas 18/19 och 25/26 februari med returer 11/12 och 18/19 mars.

Se hela klippet med City-spelarnas reaktioner här! (OBS! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM