Miljonregn över Zlatan efter reklamfilmen

Stjärnsvensken uppges få över 10 miljoner

Volvo öppnade plånboken rejält för att få Zlatan Ibrahimovic att spela in reklamfilm.

Enligt Dagens Industri fick PSG-stjärnan mellan 10 och 12 miljoner kronor.

Det motsvarar drygt en månadslön från PSG.

Reklamfilmen publicerades vid klockan 20.10 i lördagskväll på Youtube. Det var en två minuters lång reklamfilm för Volvos nya bilmodell, där man såg Zlatan springa i skogen, jaga, köra bil, umgås med familjen och bada i isvak. Det fanns även klipp från landskamper.

Filmen har redan setts över en miljon gånger, och hyllats av Sportbladets läsare.

Men bilexperten Håkan Matson ställer sig i en kommentar i Dagens Industri frågande till hur mycket Volvo egentligen tjänar på reklamen.

– Frågan är bara om den säljer bilar och dessutom stärker Volvos varumärke – och inte bara Zlatans (för det gör den helt säkert), skriver Matson.

”Åkt långt”

Vidare uppger Matson att Zlatan ”enligt säkra källor” fick mellan 10 och 12 miljoner kronor för besväret.

Intresset för reklamfilmen var stort och Volvos återförsäljare visade reklamfilmen i sina lokaler under söndagen. Enligt Bjarne Darwall, chef för Volvos pr- och informationsavdelning, reste folk till lokalerna för att se filmen.

– Det var jättemånga som kom och en del hade åkt ganska långt, säger Darwall till Dagens Industri.

En månadslön

Trots att ägarna av Volvo Personvagnar numera är kinesiska Geely fortsätter företaget att satsa på en svensk känsla, tidigare med Swedish House Mafia.

Enligt franska medier har Zlatan en årslön på mellan 120 och 130 miljoner kronor i sitt klubblag Paris SG. Ersättningen från Volvo motsvarar alltså drygt en månadslön för stjärnan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.