”Klart att Zlatan inte mår bra”

Paris SG:s Javier Pastore till Sportbladet: Försöka vinna matchen för Zlatan

PARIS. PSG tog en konfortabel seger i halvtid mellan de två mötena med Chelsea.
Men Zlatan Ibrahimovics skadefrånvaro var det självklara samtalsämnet efter matchen.
– Det är klart att han inte mår bra, det är logiskt. Det vi kan göra som lag för honom är att vinna, säger Javier Pastore till Sportbladet.

Paris Saint-Germain hade inga som helst problem att slå gästande Reims trots att flera ordinarie startspelare vilade. Edinson Cavani öppnade målskyttet för hemmalaget strax före paus, och fick sedan hjälp genom två självmål av olycklige Aïssa Mandi i Reims, varav det sista kom precis före full tid och var en riktig pärla rakt i eget mål. Segern innebär att PSG går och lägger sig hela sexton poäng före tvåan Monaco som möter Nantes i morgon.
Zlatan Ibrahimovic fanns inte med på planen efter den konstaterade lårskadan som kommer att hålla honom borta från fotbollen i minst en månad, enligt de första prognoserna. Men svensken satt på vip-läktaren på Parc des princes och såg matchen tillsammans med sina två söner Maximilian och Vincent.

Eftersnacket handlade om Zlatan

Efter segern handlade mycket ändå om hur PSG ska klara sig utan sin svenske anfallsstjärna, i tisdagens returmatch i Champions League mot Chelsea och därefter under kommande äventyr i april.
– Det är ett stort avbräck förstås, han är en stor spelare och viktig röst i omklädningsrummet. Vi får försöka vinna matchen för Zlatan, säger anfallskollegan Lucas efter matchen och får medhåll av landsmannen Marquinhos:
– Han är en viktig spelare för oss, på planen gör han magnifika saker. Det är inte bra när han inte är där, men vi har de andra, Lucas, Ménez – bra spelare som kan ersätta Zlatan, säger Marquinhos till Sportbladet.

Saknas i laget

Javier Pastore, som avgjorde den första matchen mot Chelsea i onsdags med sitt 3–1-mål var tydlig med att Zlatan Ibrahimovics frånvaro är problematisk för PSG – och för Zlatan själv.
– Det är klart att han inte mår bra, det är logiskt när man är skadad, och måste träna ensam. Det är inget bra, men det är sånt som händer i fotbollen. Han måste hålla sig lugn och jobba för att komma tillbaka.
Vad kan ni som lag göra för att hålla uppe hans moral?
– Vinna och gå vidare från mötet med Chelsea. Det skulle göra honom glad och lugn, säger Javier Pastore till Sportbladet.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN