Pehrsson ska hyllas

avOskar Månsson

Spelarna ska visa sitt stöd för Pehrsson inför dagens match: ”Det är han verkligen värd”

1 av 3

Stödet för Magnus Pehrsson är alltjämt starkt i Djurgården.

I dag kommer spelarna att hylla sin förre manager inför matchen mot Syrianska.

– Det är han verkligen värd, säger Anders Johansson, som tagit över till ­huvudtränare tillsammans med Martin Sundgren.

Ordföranden Tommy Jacobson avgår.

Beskedet kom oväntat.

Med kort varsel kallade Djurgården till presskonferens där man berättade att managern Magnus Pehrsson och ordföranden Tommy ­Jacobson avgår från sina poster med omedelbar verkan.

Anledningen till avhoppen är att Pehrsson hotats via telefon efter måndagens förlustmatch mot Elfsborg, samt att tre supportrar från en inofficiell supportergrupp gjort ett oannonserat besök på träningsanläggningen Kaknäs dagen därpå.

”Mått så dåligt”

”Det poängterades i hotfulla ordalag vilka konsekvenser fortsatta dåliga resultat skulle få för Magnus Pehrsson som person” skriver Djurgården på sin hemsida.

I övrigt vill klubben inte uttala sig mer detaljerat utan hänvisar till polisen, dit händelserna har anmälts av Djurgården.

– Magnus har känt sig obekväm och mått så dåligt att han har bestämt sig för att avgå, säger Jacobson som har försökt att övertala ”MP” ­under de sista dagarna.

– Han blev mer och mer övertygad för varje dag, även om jag har försökt få honom att sova på det en dag till.

Men när Pehrsson bestämt sig för att avgå, var det självklart även för Jacobson att hoppa av.

– Jag känner att jag är tom, jag har ingen energi kvar. Jag kan inte leda en organisation som styrs och behärskas av sådana här krafter. Det blir bara löjligt att vara ordförande i en sådan här organisation.

Läsa upp meddelande

Spelarna i Djurgården ville­ inte göra några individuella uttalanden under gårdagen, men under eftermiddagen publicerades ett öppet brev från spelargruppen på Djurgårdens hemsida.

”Det som hänt i dag är helt oacceptabelt (…) Konsekvenserna av detta kan i framtiden bli att såväl spelare som ledare och supportrar kan komma att välja andra föreningar framför Djurgården”, skriver spelarna.

För att ytterligare visa sitt stöd kommer spelarna att läsa upp ett meddelande inför dagens match mot Syrianska. Budskapet kommer att vara det samma som i det öppna brevet: att våld och hot aldrig kommer att vara okej.

– Spelarna kommer att göra den saken själva. I övrigt har vi gjort vårt från föreningen under dagen. Nu måste vi se framåt istället, säger Jonas Riedel, pressansvarig i Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM